Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Theia: no to trzeba to wytłumaczyć listonoszowi, bo raczej chce dobrze, tylko nie myśli o konsekwencjach, a jak nie podziała to składać skargi i powiedzieć rodzinie, że mają nie przyjmować. Jak ktoś przyjmuje przesyłki pod innym adresem, to o ile pamiętam i odbierający i listonosz mogą mieć z tego powodu problemy.
  • Odpowiedz
@Theia: jak jest adres ten sam to powinni dać, albo na nazwisko patrzą, mi kiedyś powiedziała że jak się nie zgadza adres i nazwisko to upoważnienie napisać. Ale z sądu jak jest list to raczej nie dadzą nikomu poza tobą
  • Odpowiedz
@Theia: to może wymelduj się z tamtego adresu i zamelduj tam gdzie mieszkasz? Będzie po problemie.
Wołam też @Old_Postman, listonosz to może będzie wiedział jak to wygląda. Pamiętam że kiedyś o tym pisał.
  • Odpowiedz
@wajdzik: nie wiem, czy można się wymeldować z miejsca stałego zamieszkania i zameldować w wynajmowanym mieszkaniu, jakoś nie brzmi mi to prawidłowo.
  • Odpowiedz
@Theia: bodaj meldunek tymczasowy się to nazywa. Jeśli wynajmujemy mieszkanie na dłużej niż kilka miesięcy to według mnie warto o czymś takim pomyśleć.
  • Odpowiedz
@Theia: przy okazji - skoro piszesz, że w Twoim rodzinnym nikt nie mieszka to siłą rzeczy nie jest to twoje miejsce stałego zamieszkania. Póki był obowiązek meldunkowy (już chyba go zniesli) to jeśli się gdzieś przeprowadzalas na minimum 6 miesięcy (jeśli źle piszę to proszę mnie poprawić) to miałaś obowiązek się przemeldowac.
  • Odpowiedz
@Theia:
List polcenony co do zasady może odebrać każda pełnoletni osoba zamieszkała wspólnie z adresatem, tak samo listy awizowane. Natomiast listy polecone nadawane na podstawie KPA, KPK mogą być wydane wyłącznie adresatowi, zarówno przez listonosza, jak i w placówce.
  • Odpowiedz