Aktywne Wpisy

Pamiętam jak w podstawówce omawialiśmy książkę "Chłopcy z Placu Broni" i nauczycielka chwaliła postawę Erno Nemeczeka.
Stawiała nam go jako wzór do naśladowania, no tylko ja na to inaczej patrzyłem.
Zadawałem sobie pytanie "Gdzie byli dorośli?", moim zdaniem to że Erno zmarł nie było czymś godnym pochwały.
Według mnie dzieci nie powinny ginąć za jakieś swoje ideały, w tym wypadku jakiś głupi plac którego traktowali jak małą ojczyznę, cała książka gloryfikowała w
Stawiała nam go jako wzór do naśladowania, no tylko ja na to inaczej patrzyłem.
Zadawałem sobie pytanie "Gdzie byli dorośli?", moim zdaniem to że Erno zmarł nie było czymś godnym pochwały.
Według mnie dzieci nie powinny ginąć za jakieś swoje ideały, w tym wypadku jakiś głupi plac którego traktowali jak małą ojczyznę, cała książka gloryfikowała w

jmuhha +11

Mirki, dostalem zadanie do zrobienia od firmy u ktorej ubiegam sie o praktyki, zrobilem je i chce juz je wyslac, ale jest jedno ale..
Na 18 danych testowych (sa to zmienne string) moge wprowadzic tylko 7 (zgodność w 100%, wyniki sa takie jak w kluczu), poniewaz u reszty z nich ilosc znakow z danych testowych, ktore musze wprowadzic wacha sie od 100 000 do 1 000 000 (moj pecet jest wtedy torturowany, eclipse sie wtedy wiesza i dzieja sie niestworzone rzeczy) jakiej zmiennej powinienem uzyc do takiej ilosci znakow?
@Arima: Szukałbym raczej problemu w innym miejscu, jakie operacje na tych stringach wykonujesz, co musisz zrobić itd.
Komentarz usunięty przez autora
Swoja droga to wczytalem dane z plikow, umiescilem je w stringach i jest dokladnie dalej to samo, Eclipse sie wiesza
Zainstalowalem Intelij i jest to samo
@Arima: No ale przynajmniej psuje się na nowoczesnym IDE ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tak to zerknij do tego co @Wyrewolwerowanyrewolwer napisał, szczególnie jak to jakaś robota o pracę... bo raczej o to im chodzi, by zobaczyć czy zrobisz to tak "byle działało" czy z sensem.
Kodu jest niewiele, wyniki otrzymuje takie jak w oczekiwanych przy uzyciu danych testowych, a czy jest zrobione z sensem to sie okaze, mam jedynie problem z wprowadzaniem stringow z kosmiczna iloscia liter
Albo przynajmniej dbaj o to by nie ładować po kilka takich tekstów na raz, i upewnij się że nie robisz żadnych dziwnych operacji dodawania na Stringu, użyj StringBuildera, a do replace/split itd, polecam napisać coś własnego lub zabrać coś z StringUtils z apache commons. Lub w miarę możliwości operować na array charów (tylko nie pobieraj go kilka razy, bo to kopiuje)