Wpis z mikrobloga

Mirasy! Jako zagorzały fan jednej platformy, chcę przenieśc się z Google (chrome, drive, zdjęcia, gmail, kalendarz, dokumenty) na Microsofta który ma to wszystko "wbudowane" w system i jest dosepne na PC, tablet i telefon.

Powstrzymuje mnie tylko jedno - brak ADBLOCK'a dla przeglądarki od MS (Edge) - Czy jest na to jakiś sposób ?
I jest może ktoś kto robił takie przejście albo korzysta w pełni z platformy MS ? Jak wrażenia ?

#pytanie #google #microsoft #android #gmail #drive #migracja #pytaniedoeksperta
źródło: comment_5YQTheKmPUkzUBf4aBLvM11RHJlS4MY9.jpg
  • 15
@Carlos_Irwin_Estevez: Ale dlaczego chcesz przenosić wszystko, korzystaj z tego co Ci potrzebne i co jest lepsze.

Sam używam raczej MS: onedrive, office, onenote
Ale są usługi google które są niezastąpione: gmail, chrome, youtube

Pomimo mojej sympatii do MS muszę przyznać że edge w tym momencie nie nadaje się do codziennego użytku. Z każdym update jest coraz lepiej, niedawno jeszcze nie było nawet listy pobieranych plików. Ale jeszcze trzeba poczekać.
@fervi: @lukasz_r128: @singollo: @emtei: @TSoprano: @FilozofujacaCalka: Mam problem właśnie z tym że część z Googla a część z MS, Setki dodatkow, wtyczek, programow - a tak wszystko jest pod jednym loginem. Ale chyba Macie rację Edge nie jest jeszcze gotowy do codzinnego użytku, podobnie jak hotmail (gmail jest tak rozbudowany i ma tyle opcji że nie idzie go zastapić - tak z większości korzystam). W google
@Carlos_Irwin_Estevez: Odpalisz, odpalisz, przecież tam Android jest.
Dodatkowo wszystko idzie w chmurę jak wspomniałeś, masz już komputery w chmurze ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Aczkolwiek to i tak zależy od ciebie, ja się przenoszę na "Androida", a raczej ogólnie na platformy ARM, bo Intel moim zdaniem nie ma racji bytu. Ale też staram się (na ile to możliwe oczywiście) mieć wszystko w jednym miejscu. Chodzi o to, że
@Carlos_Irwin_Estevez: nie musisz zakładać serwera, konto outlook to wash'n'go czyli wszystko pod jednym dachem. Obecnie z usług googla używam już jedynie Keep, bo imho jest #!$%@? lepszy od onenote czy nawet evernote jeżeli chodzi o pracę na pc i androidzie.