Wpis z mikrobloga

@TakbirSrakbir: Tysiące ludzi wychodzących chyba co tydzień na manifestacje coś kradla przez ostatnie 8 lat?
Fajnie robisz prostytutke z logiki... Dostajesz na talerzu, że dokładnie te same argumenty jakimi teraz pisowskie lemingi próbują dyskredytować opozycję były stosowane przez władze PRL, ale to nie ważne bo "protestujący kradli."
@lowca_chomikow: zauważyłeś kto bierze udział w tych manifestacjach? Przecież tam średnia wieku to 45+
Widziałem gdzieś w necie analizę selfie wykonanego przez uczestników KOD w jakimś mieście. Okazało się, że jakieś 8 na 10 osób widocznych na zdjęciu to lokalni politycy PO/PSL lub pracownicy miejskich przedsiębiorstw xD

Jak dla mnie KODiarze mogą manifestować nawet codziennie. Większość z nich to lemingi wykorzystywane przez bandę cwaniaków. Takie mohery. Śmieszy mnie tylko to przypisywanie
@lowca_chomikow: tylko że jak PO/PSL łamały prawo w sposób jeszcze bardziej bezczelny (bo PiS łamie i tu się zgadzam) to żadnego KODu nie było. Nagle się obudzili?

Przecież to z kilometra pachnie z góry zorganizowaną akcją, a nie jakąś oddolną, obywatelską inicjatywą.
Tak jak pisałem: banda cwaniaków odrywanych od koryta realizuje swoje cele rekami (i gardłami) ogłupionych ludzi.
@Henrar: o jest druga ciekawa sprawa pokazująca hipokryzję większości mediów i polityków.
Za rządów PO/PSL odbywały się manifestacje skupiające dziesiątki, a czasami setki tysięcy ludzi (marsze w obronie Trwam, Marsze Niepodległości itp.). Jak to wtedy było przedstawiane? Jako podpalanie Polski przez nienawistnego Kaczora! Hurr durr, Kaczafi buntuje ludzi przeciwko najlepszej władzy w historii Polski! Złoty wiek dziwko!

O zaniżaniu liczby demonstrantów czy pokazywaniu ich tylko przez pryzmat marginalnych oszołomów (których na
@Henrar: ja tu jednak symetrii nie widzę tak do końca. Poprzedni układ władzy dysponował (i dysponuje nadal) przychylnością o wiele potężniejszych grup interesów i wpływów niż PiS.

Zgodzę się natomiast, że obie grupy są manipulowane i wykorzystywane przez polityków, którzy na nich żerują.

Śmieszy mnie tylko robienie z KODziarzy jakiś wielkich obrońców demokracji, bo to szczyt hipokryzji i głupoty. Ale niech sobie demonstrują, mają prawo. Obecna władza w przeciwieństwie do poprzedniej