Wpis z mikrobloga

• 1
Skończył mi się cały drut. Udało mi się dorwać ni200, problem w tym, że jeszcze się z nim nie bawiłem. Z tego co kojarzę, to zwoje mają się nie dotykać i nie przepala się go. Jakieś rady? Będę miał dziś tylko neta z tel i będzie lipa z obejrzeniem jakiegoś poradnika na yt, dlatego zwracam się do was. Ofc wiem, że to działa w tc, chodzi mi tylko o to jak to skręcić żeby było dobrze. Drut 28ga. #epapieros #epapierosy
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jakieś rady?

@Hark: Kup drut SS( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tak na poważnie to nikiel jest bardzo plastyczny(28ga też będzie giętki), uważaj przy przeciąganiu waty;)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Czupa360: no właśnie do mnie idzie 100 metrów różnych drutów. Potrzebowałem dziś coś na szybko a na wyspie którą mijalem mieli tylko ni200. Ja chcę tylko poznać podstawy, takie główne zasady przy kręceniu ni200 ;p
  • Odpowiedz
@Hark: Wyjdzie Ci sporo zwojów, drut ma niski opór i ponoć jest kruchy. Reszta jak piszesz - bez dotykania (bo hotspoty) i przepalania, używać na TC i tyle.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@hjrhombre: znam ten patent, mam chyba nawet odpowiednie wiertło. / Dobra, czyli poza tym co napisałem nic więcej nie trzeba, bo nic nie piszecie. Wrócę do domu i coś skręcę ;d
  • Odpowiedz
@Hark: mozesz zwykle micro coile ukrecic, a pozniej delikatnie je rozciagnac/scisnac/rozciagnac itd; po chwili zabawy bedziesz mial idealna sprezyne. a pozniej to zamontujesz i wygnie sie w trakcie zakrecania srubek. pozniej wygnie sie bardziej przy przeciaganiu waty; a pozniej okaze sie ze grzalka lapie hot legs. wlasnie zmarnowales godzine zycia na przekonanie sie, ze ni200 to najbardziej podla opcja, jaka mozna sobie wyobrazic. enjoy. ;-)
  • Odpowiedz
@Hark: zawsze jest wybor. kup sobie volimizera - i tak bedziesz mniej w-------y, niz lo zabawie z ni200. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
(zart, zeby nie bylo)
  • Odpowiedz