Wpis z mikrobloga

Drogie Mirki, szczególnie te na diecie keto, bo jesteście pewnie w tym temacie najbardziej ogarnięci.
1) Jakie ryby wcinacie? Moje wymagania (od najważniejszych, do najmniej ważnych, więc te dwie ostatnie cechy można i pewnie będzie trzeba pominąć):
-zdrowe
-z dużą ilością kwasów tłuszczowych omega 3, w ogóle lepiej tłuste
-łatwe do przyrządzenia
-tanie
-smaczne

2) Jak je przygotowujecie? Mam do dyspozycji patelnię i piekarnik, mogę się ewentualnie szarpnąć na coś do robienia na parze, ale nie bardzo miałbym gdzie takie cuda trzymać

#gotujzwykopem #mikrokoksy #dieta
  • 5
@longfinger1: Filety z Morszczuka - drogie jak #!$%@?, ale smaczne. Rozmrażam, zamykam w folię aluminiową, do środka plasterek masła, tymianek, sól, pieprz, ew. trochę soku z cytryny i do rozgrzanego do 200*C piekarnika na 15 minut. Z tym, że to nie jest tłuste, same białeczko.