Aktywne Wpisy
MrBeast 0
Wiem że to nie do tego tag ale i tak tylko ten tag jest na wykopie czytany XD
W piątek jadę na 3 dni kawalerskiego. Picie od rana do wieczora.
W moim wieku nie powinno się już tyle pić.
Jak najlepiej się zabezpieczyć?
Teraz taka technologia że pewnie w aptekach są jakieś środki które pomogą w regeneracji, w wyleczeniu wątroby itd
Jakieś 2KC czy coś czy to gówno?
#famemma
W piątek jadę na 3 dni kawalerskiego. Picie od rana do wieczora.
W moim wieku nie powinno się już tyle pić.
Jak najlepiej się zabezpieczyć?
Teraz taka technologia że pewnie w aptekach są jakieś środki które pomogą w regeneracji, w wyleczeniu wątroby itd
Jakieś 2KC czy coś czy to gówno?
#famemma
Howea +75
Dzisiaj sobie obejrzałam wystąpienia Tuska i już wiem czemu w PISie tak bardzo się go boją i ciągle nim straszą. On jest przekozak. Mógłby każdego pisowca zjeść na śniadanie. Aż jestem pod wrażeniem jak z każdej sytuacji potrafi się wybronić, na każde pytanie odpowie, nie puszczają mu w ogóle nerwy. Zobaczyłam człowieka, który mówi normalnie, nie jak robot i jestem w szoku. Człowiek już zapomniał, że tak można. Po tym sztucznym tonie
#rajdy24 - newsy rajdowe & ciekawostki
Niektórzy mówią, że sukces w pierwszej rundzie Rajdowych Mistrzostw Świata (WRC) nawet w połowie może zależeć od tzw. "szpiegów pogodowych". Są to załogi, które przed startem próby jadą po niej w cywilnych samochodach i mając ze sobą notatki swoich zawodników, nanoszą na nie ostatnie poprawki.
Przypomnijmy, zawodnicy z reguły zapoznają się minimum dwa dni przed danym odcinkiem. Czasami kilkudniowy odstęp czasu może całkowicie zmienić trasę, zwłaszcza w Monte Carlo. Cała rola szpiegów polega na tym, aby dobrze znać opis danej załogi i wyhaczyć w nim wszystkie braki (przykładowo: na jednym zakręcie był śnieg we wtorek, na zapoznaniu, jednak dzisiaj roztopiło go słońce i zrobiła się wielka kałuża wody; na drugim zakręcie było sucho, jednak przez roztopy napłynęło nań wody, która na wieczornym odcinku zamieni się w tzw. black ice - niewidoczny lód).
Kto zatem będzie szpiegować zawodnikom z czołówki? U Roberta Kubicy będzie to Włoch Simone Campedelli, startujący w ostatnim czasie m.in. 207 S2000 czy Fiestą R5 (w regionalnych czempionatach). W Monte Carlo brał udział tylko raz, w roku 2011.
Szpiegiem Ogiera będzie Simon Jean Joseph (były mistrz ośki, dwukrotny mistrz europy), Jari-Matti Latvali Toni Gardemeister (były uczestnik WRC), natomiast Andreasa Mikkelsena - Bernt Kollevold (jeździł wiele lat w Norwegii + jeden sezon w PWRC). Zwycięzca odcinka testowego, Kris Meeke, korzystać będzie z pomocy Stephena Whitforda (kilka sezonów w Wlk Brytanii), natomiast Stephane Lefebvre z pomocy Alexa Bengue (francuz, jeździł trochę w WRC, m.in. w Skodzie).
Bruno Thiry (Belg, mistrz Europy, wieloletni uczestnik ERC i WRC) będzie szpiegiem Thierrego Neuville'a. Daniemu Sordo pomaga Enrique Ojeda (Hiszpan, jeździ już 20 lat), natomiast Haydenowi Paddonowi Pierro Liatti (WRC, zwycięzca Monte Carlo 1997 w Imprezie). W M-Sporcie wspierać kierowców będą PG Andersson (Ostberg) i Franck Lions (Camilli).
Tanak skorzysta z pomocy Tomo Kankkunena (brat Juhy, 4x mistrza świata), Bouffier z Pascala Enjolrasa (Francja). Bertelliego wspiera Giandomenico Basso.
#rajdy #wrc #kubica #motoryzacja
@gabrally: w monte to na odcinku gdzie rano byl snieg w poludnie moze byc czarny asfalt. Albo i na odwrot, bo poprzednicy wyrzuca snieg z ciec na czysta wczesniej droge.