Wpis z mikrobloga

#emigracja #anglia Mam pytanie do mirkow na emigracji. W lutym firma wysyla mnie na tydzien do Anglii nie wiem ile monet zabrac ze soba. Jak z cenami za jedzenie w sklepie, w lokalu no i po ile alko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mariancb: jakiej deklaracji. To jakis absurd jest.. Musza Ci wyplacic zaliczke!
Powiedz mi: od kiedy do kiedy trwa Twoja delegacja (wylot/przylot do PL, godziny), czy masz zapewnione sniadanie w hotelu lub inne posilki oplacone przez firme.
  • Odpowiedz
@trustME: 19 luty do 26 lutego. Jedzie z nami jedna osoba ktora jako "opiekun" ona ma zarezerowac lot i hotel. Sniadanie w hotelu ma byc reszta we wlasnym zakresie.
  • Odpowiedz
@mariancb: wychodzi Ci srednio niecale £30 dziennie na obiad i kolacje.
Na obiad jesli macie dluzsza przerwe to pojdziecie pewnie do knajpy - licz £15 na obiad srednio. Moze wyjdzie mniej ale roznie bywa. Np. w takim Whetherspoon mozna zjesc fajny zestaw z browarkiem za £10, ale to dosc tania knajpa choc lubie.>
Zestaw footlong + napoj w subway'u kosztuje £5 do £6, p--o w knajpie od £2,5 do £4
  • Odpowiedz
@mariancb: PS zasadniczo powinni wyplacic Ci zaliczke z walucie. Bardzo nieuczciwa praktyka jest wyplacanie w PLN i przerzucanie ryzyka walutowego z firmy na pracownika.
  • Odpowiedz