Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy #silownia

stawy - regeneracja, ochrona. jak, czym najlepiej?
pytam zarowno o jedzenie jak i roznego rodzaju suplementacje, czy moze nawet jakies cwiczenia (jesli jest cos co stricte dziala pozytywnie na stawy) - wszystko mnie interesuje
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ethics:
Nie wchodzę w ketozę, nie widzę korzyści.
Cukry i białka są konieczne do życia.( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jem wg schematu, że na każdy gram białka przypada 3-4 gramy tłuszczu i 0,8-1 gram węglowodanów.
Jem do syta i nic nie liczę, czasem zjem 40g białka, czasem 100g dziennie i proporcjonalnie pozostałe składniki.
  • Odpowiedz
@feniks_pn:
Widzisz, nie wiem mnóstwa rzeczy z mnóstwa dziedzin, ale dieta i sposób trenowania do nich nie należą.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie wymądrzam się, bo mi zwisa reszta świata i jej zdrowie, nie chcę też nikogo też przekonywać, bo każdy ma prawo robić błędy jakie chce.
Piszę takie rzeczy po to, żeby może komuś się lampka zaświeciła i zaczął myśleć, zamiast odtwarzać cudze poglądy i to takie śmieszne.

Wracając do tematu kolagenu, może bardziej obrazowo, wiesz jaka jest różnica między skarpetkami za
  • Odpowiedz
@Gavroche: To z hydroizolatem kolagenu też organizmowi będzie łatwiej budować te wiązania peptydowe do produkcji kolagenu w stawach? (czysto teoretycznie bo wiadomo, że nie ma sensu wydawać na niego ceny 10 kg wątróbki)
  • Odpowiedz
@Gavroche: ogromne dzieki za wyczerpujaca wypowiedz. jedna kwestia - w moich treningach bardzo rzadko caly ciezar opieram na stawach, pracuje glownie na napieciu miesniowym bo osiagam dzieki temu lepsze efekty - "trenowac stawy" osobno w odrebnym dniu poprzez trzymanie ciezarow na zablokowanych stawach czy jak to widzisz?
  • Odpowiedz
@Karoleer:
Tak, trenować.
Albo jedna sesja co dwa tygodnie, różnych trzymań na górę i dół, albo raz w tygodniu, jakieś ćwiczenie na górę (np. ciężkie wyciskanie z zatrzymaniem w lockoucie) i na dół (np. siady czy GM z pełnym wyprostem kolan i 3 sekundowym przytrzymaniem).
  • Odpowiedz
Ja trenuję 10-14 razy tygodniowo, z dużo większymi od Twoich obciążeniami i jestem od Ciebie starszy, nigdy mi nic nie było, bo wiem jak trenować, a działanie umysłu to też zasługa diety.( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Gavroche: xD
  • Odpowiedz