Wpis z mikrobloga

@fervi: @anonim1133: @QBA__:

Linux nie widzi danych nagranych na płycie (myślę że to jakąś dystrybucja ubuntu). nie wiem na jakim komputerze dokładnie płyta była nagrywana ale na pewno był na windowsie. nagrywarka jest raczej sprawną bo mój komputer widzi wszystkie jedne pliki na płycie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@woyteczek: Odtwarzacz może być zrąbany nawet w kompie z Linuksem. Aczkolwiek jest pewna metoda, która dziwnym trafem działa często (i na Win i na Linuksie się spotkałem, więc to chyba cholera wie co). Polega na tym, żeby włożyć płytę, zrestartować tak, by system od początku ją miał. Jak działa to zgraj dane i coś tam jak nie to nie mam pomysłu prócz przeczyszczenia
@woyteczek: jakim cudem Linuks nie widzi- przecież on obsługuje więcej systemów plików niż winda, obstawiałbym problemy z napędem.
Ewentualnie nagraj z jak najwolniejsz ą prędkością zapisu
hmmmm a płyta jest na pewno nagrana? bo może przeciągnąłeś pliki na windowsie w ikonę napędu i nie wypaliłeś, kiedy wkładasz płytę ponownie na kompa to widzisz że tam są, bo czekają na wypalenie, chyba że płyta była wypalana na innym kompie w innym czasie to wtedy ta opcja nie istnieje :P
@woyteczek: a może inaczej, ogólnie linux widzi jakiekolwiek płyty? może to nie jest kwestia systemu tylko sprzętu, np. odpięta sata. Nazwa pliku rozumiem że nie ma kropki na początku w nazwie
@MaC1u5: Linux jest na lapku wiecbraczej nic się nie odpielo. płyta się kręci z reszta
@pasqd: kurcze, nie jestem pewien czy na płycie jest zamknięta sesja. mogę to jakoś sprawdzić i ewentualnie ją zamknąć używając wbudowanego narzędzia w win10?
@woyteczek: zamknięcie sesji czasem pomagało. Nie wiem czy systemowe narzędzie ma takie opcje, może skorzystaj z CdBurnerXP -> https://cdburnerxp.se/pl/ za darmo i działa.

I jeszcze porada od Ms do win7: W Eksploratorze Windows kliknij napęd nagrywarki, a następnie kliknij na pasku narzędzi opcję Zamknij sesję.