Aktywne Wpisy
KingaM +6
pierwszynawenus +197
Odpowiedzi Konfederacji potrafią zaskoczyć. Czy jesteś za zniesieniem zakazu handlu w niedzielę? Konfederacja: Nie mam zdania.
https://www.pb.pl/wyborczy-gps/2023
#bekazkonfederacji #konfederacja #zakazhandlu #wybory
https://www.pb.pl/wyborczy-gps/2023
#bekazkonfederacji #konfederacja #zakazhandlu #wybory
Ok, pewnie powiecie. No luz, jakoś przecież te dzieci trzeba zarejestrować, żeby nie było syfu i malarii w dokumentach. Też tak mówiłem, aż nie zobaczyłem warunków rekrutacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Największe szanse na załapanie się ma: niepełnosprawne dziecko z wielodzietnej rodziny wychowywane przez samotną matkę (również z niepełnosprawnością), która (uwaga!) rozlicza PIT w mieście zamieszkania.
Rozumiem trudniejszą sytuację tych dzieci i nie chcę się wbijać na ich miejsce (w kolejce i w życiu). Bardziej #!$%@? mnie tak mała ilość miejsc, która doprowadza do selekcji bardziej skomplikowanej niż do NASA, MENSY i ACTA razem wziętych.
Mam nadzieję, że z PiSem będzie lepiej.
#neuropa #wychowanie #dzieci #polityka #pis #po #feels
@gonzollo: w CV link do githuba z repozytoriami projektów w Logo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@gonzollo: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
@gonzollo: ale to co proponujesz? ;-)
@gonzollo: może będzie lepiej, może nie - ale przedszkola i rekrutacja
Logiczne, że takim ludziom wpadają mnożniki za to co wymieniłeś.
gdyby było prywatne to pewnie byłoby tak jak mówisz - elita.
tutaj to #!$%@?łeś jak dzik w sosne
@Jason_L_McCabe: każdemu według potrzeb, bądź jak wolisz, przedszkole dla każdego. Gdyby była większa ich ilość, to niepełnosprawność miałaby znaczenie tylko w kwestii wyboru placówki do niej przystosowanej. A tak to spoko, dziecko może mieć powiedzmy zespół Downa, ale i tak się nie dostanie, bo jego miejsce zajmie jakieś inne z Aspergenem i tatusiem incognito ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@michok1984: To w końcu PiS to partia lewicowa, czy nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
weź pod uwagę, że ludzie prywatnie za te same pieniądze zrobią Ci to samo tylko lepiej i taniej.
PIs nie będę rządził długo.
Obstawiam 2017. Planują znowu celników ruszyć (połowa do zwolnienia). Znowu staną granice i Beatka będzie z kwiatami do BP śmigać.
@michok1984: Że lepiej to może i tak, ale, że taniej?
@michok1984: Obawiam się, że do następnej kadencji ( ͡° ʖ̯ ͡°) Szkoda...
@klocu26: no spoko, a za tatę, który poszedł w tango też?
Jak ruszą celników to granice na wsch staną. Zobacz gdzie było słońce peru jak ruszył celników ;].
Teraz chcą połowę wywalić a resztę podpiąć po US.
Pomysł padł w 2005, ale chyba nie dali rady tego ogarnąć. Jest to trochę śmieszne bo przecież celnicy mają broń i chcą być traktowani jak SG/Policja itp. ;].
KOD może sobie robić demonstracje, ale jak zatrzymają granice to dopiero będzie dym.
Wyobraź sobie przejście które normalnie obsługuje 4000 tirów na dobę które nagle zaczyna obsługiwać 1 celnik