Wpis z mikrobloga

Mirki #pcmasterrace warto inwestować w GTX 960 (http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-gtx960-windforce-2x-4gb-gddr5-128bit-2xdvi-hdmi-3xdp-gv-n960wf2oc-4gd-725164/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego), czy lepiej dołozyć 5 stówków i kupić jakiegoś GTX 970?

Niekoniecznie zależy mi na graniu w uber detalach, ale grunt, żeby gry jak najdłużej działały stabilnie... Ostatni raz kompa kupowałem 7 lat temu, teraz mam przerwę w graniu i chciałbym wrócić :)

Tylko założenie jest takie, że jak mam dokładać te 500 zł to chciałbym, żeby tak karta przez 2 - 3 lata służyła mi wiernie w najnowszych grach, nawet kosztem ujmowania detali w przyszłości.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tylko założenie jest takie, że jak mam dokładać te 500 zł to chciałbym, żeby tak karta przez 2 - 3 lata służyła mi wiernie w najnowszych grach, nawet kosztem ujmowania detali w przyszłości.

@neo_vir: To bierz 970 jeśli cię stać. Chociaż przy obecnych konsolach 960 4GB też pociąnie trochę, takie GTXy 660 do dzisiaj pozwalają na komfortową grę przynajmniej na medium po 3 latach od premiery.
  • Odpowiedz

@neo_vir: dołóż do 970, ew. kup używaną na gwarancji.
  • Odpowiedz
@Oinizrum: @dob3k: Mój tok rozumowania jest taki: fajnie byłoby mieć te kilka stów w kieszeni, ale jeśli za dwa lata mam k------ć na tę 960 to wolę teraz odżałować i dołożyć.

Wiem, że to brzmi jak mieć ciastko i zjeść ciastko, ale pytam na zasadzie cena/jakość jako osoba, która przez ostatnie 5 - 6 lat zupełnie była poza tematami hardware'u...
  • Odpowiedz
@neo_vir: kupilem 960 4gb jak mnie bedzie w------c to kupie sprzedam i kupie inna.
Osobiscie stwierdziłem ze mimo ze 970 to bardzo dobra karta to nie dam kilka stow wiecej za pare klatek wiecej. Ot inne priorytety.
  • Odpowiedz
@erse: gdzies sie wam ubzduralo, ze ktos bedzie sie przejmowal konsolami w nieskonczonosc, hajsy same sie nie zarobia i juz za chwile znow bedziemy mieli nowe gpu od nvidii/amd / procesory od intela/amd.
  • Odpowiedz