Aktywne Wpisy
PAST +316
Wystawiłem na OLX telewizor za darmo. Stary trup marki LG, jedno HDMI, analogowa głowica, zniszczony pilot. Odbiór osobisty, albo dowóz w granicach miasta za 30 złotych/flaszkę/cokolwiek. W ogłoszeniu wyraźnie napisane, że nie odpisuję na SMS i na wiadomości OLX. Tylko telefon.
W ciągu godziny odebrałem 9 telefonów, pierwszy po 2 minutach od wstawienia ogłoszenia:
Telefon pierwszy: Czy pan wyśle?
Telefon
W ciągu godziny odebrałem 9 telefonów, pierwszy po 2 minutach od wstawienia ogłoszenia:
Telefon pierwszy: Czy pan wyśle?
Telefon
Trabancik +68
Mirki mam pytanie, jadę w podróż samochodem około 350km. Pierwszy raz robię taką poważną trasę stąd mam parę pytań:
- co ile robić przerwy, myślałem żeby co około 20 minut żeby dać organizmowi odpocząć od przebodzcowania.
- czy mogę stanąć pasie awaryjnym żeby odpocząć jak nie będzie normalnego postoju?
- ile zapasu energetyków wziąć? Myślałem o czterech monsterkach ale może niech doświadczeni się wypowiedzą.
- pierwszy raz w życiu będę wjeżdżał na autostradę, (a1 jak to ma jakieś znaczenie) czy trzeba wykupić gdzieś wjazd i wyjazd?
- co ile robić przerwy, myślałem żeby co około 20 minut żeby dać organizmowi odpocząć od przebodzcowania.
- czy mogę stanąć pasie awaryjnym żeby odpocząć jak nie będzie normalnego postoju?
- ile zapasu energetyków wziąć? Myślałem o czterech monsterkach ale może niech doświadczeni się wypowiedzą.
- pierwszy raz w życiu będę wjeżdżał na autostradę, (a1 jak to ma jakieś znaczenie) czy trzeba wykupić gdzieś wjazd i wyjazd?
#pytanie #bieganie #polskabiega #biegajzwykopem
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
1. ile ta zima faktycznie trwa, bo to ze jest teraz snieg, wcale nie oznacza ze bedzie rowniez za tydzien.
2. Po jakich trasach chcesz smigac, czy to typowo miejskie bieganie, czy jakis las, gory, itp.
3. Zadnych membran, goretexow i reszty. Lepiej ubrac grubsza skarpete, niz ugotowac sobie stopy.
4. Zwlaszcza w tym okresie nie ma sensu kupowac butow drozszych niz 250zl, chyba ze masz cos specjalistycznego upatrzonego, wymarzonego itd... Zaraz zacznie sie sezon 2016, stare modele se w ostrych wyprzedazach.
5. Buty powinny byc wygodne, dobrze spasowane i lekko luzniejsze niz buty letnie
@LaCzyzetta: modeli nie podam bo zimą biegam w paściach z lidla za 60zł :)
W 99% zima u nas to gównozima, czyli albo lekko na plusie albo minus ale wszędzie nawalone tyle soli że jest mokra papka. Dlatego przede wszystkim - szkoda drogich butów :) Po drugie - buty muszą mieć jakąś sensowną membranę,
@ladzik: no latem jak jest mokro to też te szczelniejsze buty zakładam... albo po prostu nie biegnę. Upał może być, -20 stopni może być, wichura może być ale ulewy to ja nie zniesę :)
Jeszcze inna sprawa, że jak latem pada lekki dżdż ;) to kałuże się zdarzają. Jak jesienią czy zimą leje/jest plucha to zdarzają się suche kawałki drogi :)
@ladzik: jak jest porządny deszcz, to na mojej standardowej trasie cała szerokość asfaltu zamienia się w wartki strumyk - musiałbym chyba lewitować :) A serio - nie ma dla mnie bardziej wkurzającej przy bieganiu rzeczy niż chlupotanie w butach...
@rdza nie pierwsza, ale ostatnie przebiegałam na bieżni ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ