Warto :) Koleś co prawda pomija doprawienie na koniec solą (shio ramen) lub lekko zmodyfikowanym sosem sojowym (shoyu ramen), ale to już sam rozkminisz po smaku.
@kluen: no właśnie w tym problem, że chciałem to robić razem z koleżanką, a średnio mi się widzi siedzieć z nią tyle godzin ( ͡°ʖ̯͡°) mógłbyś może polecić jakieś inne danie z kuchni azjatyckiej? Sushi odpada bo już robiliśmy.
Olej sherry, zamiast brązowego cukru może być biały, a zamiast mąki kukurydzianej pszenna. Tyle smaków się tu miesza, że i tak nie będzie dużej różnicy :)
#gotujzwykopem #kuchniajaponska #kuchnia #pytanie
Komentarz usunięty przez moderatora
http://www.seriouseats.com/2012/02/how-to-make-tonkotsu-ramen-broth-at-home-recipe.html
Warto :) Koleś co prawda pomija doprawienie na koniec solą (shio ramen) lub lekko zmodyfikowanym sosem sojowym (shoyu ramen), ale to już sam rozkminisz po smaku.
http://www.foodnetwork.com/recipes/ree-drummond/thai-beef-with-peppers.html
Olej sherry, zamiast brązowego cukru może być biały, a zamiast mąki kukurydzianej pszenna. Tyle smaków się tu miesza, że i tak nie będzie dużej różnicy :)