@MattePRL: Wygląda na fajną zabawkę. Czytam i piszę jakieś proste testy, żeby sobie ogarnąć, ale jeszcze nie mam pomysłu na nic większego, co mogłoby na tym stać i rzeczywiście wykorzystałoby możliwości.
@Maav: Akka hardo rozwija skrzydła jak odpalisz ją na wielu maszynach tworząc sobie chmurę obliczeniową. Piękna rzecz. Testowałem sobie to na XMLach z nazwami ulic wg. województwa.
@Maav: Ja np. nie bardzo wiem jak w akka rozwiązuje się sytuację taką: 1. Dostaje request. 2. Muszę pobrać dane A i B z zewnętrznych źródeł. Są one od siebie niezależne. 3. Mając dane robię C. 4. Odpowiadam. Pewnie by się chciało, żeby dane A i B były dostarczane przez inne aktory, ale robić ask zamiast tell i zatrzymywać aktora to też chyba średni pomysł (tym bardziej, że A i
@Maav: No właśnie nie jestem pewien, problem się zaczyna jak nie ma A i B tylko A, B, C, D i zależności jest więcej. Ale pewnie z odpowiednią hierarchią aktorów dałoby się to ogarnąć tak, żeby miało ręce i nogi. W sumie sobie teoretyzuję, bo mam takie coś w pracy i zabieramy się za przepisywanie tego, ale wątpię, żeby ktoś miał jaja, żeby tam na akkę się zgodzić :P
AKKA.NET – PRZYKŁAD OBSŁUGI BŁĘDÓW
Ściągawka z Moq, AutoFixture oraz xUnit
The week in .NET - 1/5/2016
Submitting your first Pull Request
Neat new features in Git 2.7
Understanding Startup.cs file in ASP.NET 5
Understand Run, Use, Map and MapWhen to Hook Middleware in HTTP Pipeline of ASP.NET5
1. Dostaje request.
2. Muszę pobrać dane A i B z zewnętrznych źródeł. Są one od siebie niezależne.
3. Mając dane robię C.
4. Odpowiadam.
Pewnie by się chciało, żeby dane A i B były dostarczane przez inne aktory, ale robić ask zamiast tell i zatrzymywać aktora to też chyba średni pomysł (tym bardziej, że A i
W sumie sobie teoretyzuję, bo mam takie coś w pracy i zabieramy się za przepisywanie tego, ale wątpię, żeby ktoś miał jaja, żeby tam na akkę się zgodzić :P