Wpis z mikrobloga

Witam. To moja pierwsza "pełna" praca stworzona na komputerze z pomocą tabletu. Wcześniej troszkę rysowałem ołówkami i węglami (zaledwie kilka rysunków) a tak to coś robiłem jak trzeba było na plastykę zrobić czy bratu namalować. Zdaję sobie sprawę, że muszę popracować nad kolorami, cieniowaniem czy szczegółami ale bardzo bym prosił jakby ktoś dał kilka wskazówek jak polepszyć się na przyszłość, krytycznie ocenił pracę początkującego byłbym wdzięczny.
#rysujzwykopem #tworczoscwlasna
Marmolada69 - Witam. To moja pierwsza "pełna" praca stworzona na komputerze z pomocą ...

źródło: comment_qSfE9cphfDiqlRDODrq1RQmtChh63bsW.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Marmolada69: Widać, że zależy Ci na anatomii, więc propsy Ci za to. Teraz próbuj pozmieniać rozmiary. Smok ma typowo ludzkie kończyny i wygląda to trochę przerażająco, ja bym skłaniała się bardziej na jaszczurowate nogi.

Fajny design głowy ale popracuj nad bryłami i ich perspektywą, oczy smoka są w profilu natomiast morda 3/4. Tak samo z ogonem. Brakuje mu kości, trochę go złamałeś przy zgięciu.

Jeżeli chodzi o kolory, to pracuj na początku w szarościach. Pomoże Ci to w ocenie waloru, co powinno być jasne a co
  • Odpowiedz
@Marmolada69: za bardzo skupiasz się na detalach niż na całości pracy. Zasada uniwersalna to od ogółu do szczegółu. jak narysujesz słabo ale szybko i z dystansu zobaczysz co gdzie jest na rysunku. Łatwiej unikniesz błędów; proporcji, źródeł światła, planów, kolorystyki etc..
  • Odpowiedz