Aktywne Wpisy
SmugglerFan +91
ej, serio, jest w stanie ktos na to odpowiedziec?
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
thorgoth +87
Marianna Schreiber w wieku 22 (po lewo) i 32 lat. Aż się lewą nogą przeżegnałem.
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
#motoryzacja #akumulator
@ksiak:
@fatall1ty: Jak miasto to nie bierz jakiejś dużej pojemności, spokojnie 52 ah starczy.
Gdy zmieniałem samochód (prawie 6 lat temu) to już taki tam był, wczoraj ładowałem go prostownikiem przez 4 godziny, to odpalił od strzała, ale dzisiaj ledwo co odpalił. Czyli mówicie, że 52 starczy, tylko teraz jakiej firmy, bo chciałbym kupić coś lepszego co mi posłuży dłużej :P
Ósmy rok mieszkam w DE. To już moje dziesiąte auto (kilka miałem na handel)...
Akumulatory w Niemczech wytrzymują około 10 lat. Nigdy w żadnym samochodzie nie miałem z nim problemu...
Ostatnie Toyota RAV 4 miała10 lat, tylko 80 tys. przebiegu i fabrycznie baterie.
@fatall1ty: Możesz spokojnie wrzucić większą pojemność, a przede wszystkim większy prąd rozruchowy. O ile oczywiście wymiary się zgodzą i polaryzacja jest poprawna.