Wpis z mikrobloga

@rudy2007: no o to właśnie chodzi, szkoda, że tacy są tam najpopularniejsi. Ja nawet nie wiem, kto to jest, ale po tych gimbomordach zgaduję, że jacyś gracze czy inne downy.

Jak dla mnie na YT na uwagę zasługują:
- Z głową w gwiazdach - Karol Wójcicki z CNK robi relacje na żywo z wielu ciekawych zjawisk astronomicznych
- Astrofaza - podobny kanał, ale nastawiony na krótkie filmiki popularnonaukowe, niż streamowanie
-
@Arveit: Zgadzam się w zupełności, co prawda Astrofazy nie znam, a Wargi nie oglądam, ale warto dodać tutaj:
- #arhneu
-quaz
-Michał Pater (Autostopem na Kołymę)
-CTSG
-PrzygodowaTV
- Terenwizja
- Niezliczona ilość bardzo małych kanałów tworzących niezwykle dobre i edukacyjne materiały które niestety mają bardzo małą oglądalność jak na to co przedstawiają za przykład podam Radosława Gajdę z Archiecture Is A Good Idea
@Arveit: ja Wardęgi nie lubię, bo jest nieśmieszny. Tak samo jak wymienieni przez ciebie CyberMarian, zdupy i jakieś 99% polskiego humoru na yt, na czele z #!$%@?.
Ta od uczenia polskiej mowy była tak sztuczna i irytująca, że aż przykro mi to było oglądać jak odpaliłem z ciekawości pierwszy odcinek.
Z tego co znam i jest warte uwagi to większość została wymieniona bo za dużo tego nie ma, dorzuciłbym jeszcze Polimaty,