Aktywne Wpisy

Vexolax +44
Niedawno przyszedł mi do głowy pewien plan "emerytalny". Ciekawi mnie czy gdzieś tutaj jest jakaś luka - i jeżeli ktoś ją widzi to proszę o wyjaśnienie. Jestem początkującym w te sprawy.
Ja lvl 27
Żona lvl 26
Przykład uproszczony - wydaje mi się, ze nie da się tego jakoś tak mocno zaplanować. Bo kwoty cały czas się zmieniają itd...
Ja lvl 27
Żona lvl 26
Przykład uproszczony - wydaje mi się, ze nie da się tego jakoś tak mocno zaplanować. Bo kwoty cały czas się zmieniają itd...
źródło: image
Pobierz
phaxi +20
Pod tym wpisem odliczamy do 1000.
1 komentarz = 1 liczba
ignorujemy głupie komentarze i oszustwa w postaci pomijania liczb
#glupiewykopowezabawy
1 komentarz = 1 liczba
ignorujemy głupie komentarze i oszustwa w postaci pomijania liczb
#glupiewykopowezabawy

Robie sobie liste ogloszen z Allegro/Olx/Otomoto po jakims czasie czesc ogloszen robi sie nieaktualna jak wiadomo.
Chcialbym miec wybor w polu aktualne TAK/NIE i zeby po zaznaczeniu NIE przenosilo do "archiwum". Nawet najlepiej na osobnym arkuszu.
Jak to zrobic?
Jak dodac sortowanie po cenie/roku produkcji itd?
Arkusze online google maja fajnie rozwiazane "condition formating" gdzie to w open o. znalezc?
Jak zaimportuje to pozniej z #openoffice do #googledrive ,zeby trzymac online to bedzie chodzilo?
#office #openoffice #januszeinformatyki #kiciochpyta
źródło: comment_lCa3acwjLisLi6vcuSxRjhag96UL5YNc.jpg
Pobierzjak rekord cały ma przenieść, to MS Excel + VBA
Jak na liscie znajde usuniete to zmieniam dropdownem (tak to sie nazywa?) status Aktywne z TAK na NIE i calosc powinna sie przeniesc w inna czesc arkusza.
Nawet inaczej mozna. Filtrowac po TAK/NIE. Zeby pokazywaly sie tylko aktywne albo tylko nieaktywne albo oba.
Tak chyba prosciej, nie?
filtrowanie łatwiej, tak
edit:
albo jeszcze inaczej. Jedna tabela zbiorcza z 'wszystkimi aukcjami'. W następnych arkuszach (lub arkuszu) 2 tabele -z TAK