Wpis z mikrobloga

Jak naprawdę tą sieć polubiłem ponad 2 lata temu jak przeniosłem kilka numerów do nich, znacząco obniżając koszta miesięcznych opłat, przy nielimitowanych połączeniach bla bla bla, to za KAŻDYM razem przy przedłużaniu umowy z nimi, ZAWSZE, ale to ZAWSZE jest coś nie tak ... i dziękować matce Polsze, za 14 dni możliwości odstępowania od umów, bo bym kilka razy się w niezłe gunwo wpakował. Ale do rzeczy: 10/12/2015 zgłosiłem na infolinii chęć przedłużenia numeru. Pół roku gratis abonamentu, 8 giba neto ( pół roku no limit), później 39,99 +VAT (49,19 PLN) miesięcznie. Myślę sobie, że #cebuladeals , bo do tej pory płaciłem 122 z VAT także super! Wczoraj przyszła umowa pocztą i co ja pacze ? Wszystko oki oki, a kwota od 7-mego miesiąca 61,47 PLN. Myślę WTF i czemu mnie #oszukujo więc zadzwoniłem na infolinie z zamiarem zrobienia awantury, a tam mi grzecznie miła Pani odpowiada, że "u nich w systemie" jest tak jak powinno być, tylko nie wiadomo czemu tak jest na umowie. Więc złożyłem rezygnację telefonicznie, i zostało mi obiecane, że za tą pomyłkę dostanę jeszcze jakiś rabat. Oczywiście będzie trzeba jeszcze raz złożyć zamówienie itd, ale mam nadzieję, że może jeszcze uda się coś zbić przez tą pomyłkę. Do tej pory po każdej interwencji (na innych numerach) dostawałem, a to miesiąc abonamentu za darmo, a to miesiąc internetu nielimitowanego więc jestem dość zadowolony z usług i poziomu obsługi jak i załatwiania spraw / reklamacji... Się okaże jak bedzie, ale w swoich kilkunastoletnich doświadczeniach z sieciami zielonych i pomarańczowych, dalej twierdzę, że fioletowy operator był chyba (póki co) najlepszym wyborem i mimo kilku małych problemów naprawdę mogę ich polecić.
Jaki z tego morał ?

#play #oswiadczenie
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Krupier: widze... natomiast nawet jesli masz racje... Bo byc moze masz... Tak jak napisalem wczesniej. Przy jakiejkolwiek reklamacji jak juz zaczne miec naliczany abonament na umowie mam 61,47... I wtedy nie mam opcji wybrniecia z tego... A twierdze ze ja tez moge miec racje bo wlasnie obejrzalem umowe zony... Ona ma ten nizszy czyli 29,99 netto... Ale co ciekawe: NA UMOWIE MA KWOTE 36,89... Czyli idac tym tokiem ja powiniennem
  • Odpowiedz
Przy jakiejkolwiek reklamacji jak juz zaczne miec naliczany abonament na umowie mam 61,47

@Korallo: 61,47zł będziesz mieć tylko jak odwołasz zgody.

A twierdze ze ja tez moge miec racje bo wlasnie obejrzalem umowe zony... Ona ma ten nizszy czyli 29,99 netto... Ale co ciekawe: NA UMOWIE MA KWOTE
  • Odpowiedz
@Korallo: nie zrozum mnie źle, nie mam do ciebie pretensji, że tego nie rozumiesz bo faktycznie bywa to zagmatwane i z punktu widzenia klienta, który pierwszy raz to widzi pewnie też bym nie ogarniał. I po to jest konsultant, żeby wytłumaczył, ale duża większość też tego po prostu nie wie.

Na fakturze też będziesz miał abonament bez rabatów, a potem pozycje -6,15zł za efakturę itp.
  • Odpowiedz
  • 0
@Krupier: tak. Rozumiem Cie doskonale... I nie jest to pierwsza moja umowa w play. Tylko teraz ok, Ty masz racje fakt... Tylko ze pozostaje teraz druga opcja... Na umowie zony, przedluzana w lipcu 2015 umowa. Ze znizka efaktura plus zgody marketingowe mam POPRAWNA KWOTE... I to jest ta sama oferta. Nie bylo innej wtedy. Taka sama. To bylo robione przez strone internetowa. Ja swoja przez infolinie... W takim razie zadzwonie
  • Odpowiedz
Tylko teraz ok, Ty masz racje fakt...

@Korallo: podać nr konta? ( ͡ ͜ʖ ͡)

Na umowie zony, przedluzana w lipcu 2015 umowa. Ze znizka efaktura plus zgody marketingowe mam POPRAWNA KWOTE... I to jest ta sama oferta. Nie bylo innej wtedy.

@Korallo: odnosiłem się do twojej umowy, nie znam taryfy żony, nie znam jej nazwy (taryfy, nie żony ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
  • 0
@Krupier: napisalem ze to jest ta taryfa z tej oferty :) czyli jak ja mam ta 39,99 to ona ma 29,99... Tez bez telefonu. Czy to takie trudne :):) i ok, skoro masz racje, a jednak masz w sprawie mojej umowy, to nie rozumiem czemu na tamtej umowie nie jest te 49,19 a 36,89... Dlatego jak mi ktos to w play wytlumaczy to bede mial jasnosc juz totalna :)
  • Odpowiedz
napisalem ze to jest ta taryfa z tej oferty :) czyli jak ja mam ta 39,99 to ona ma 29,99... Tez bez telefonu. Czy to takie trudne :):)

@Korallo: trudne bo serio kwota i takie gadanie nic mi nie mówi, już za dużo się nasłuchałem "panie no mam to samo przecież!", a potem się okazuje, że jednak nie, że jest jakiś szczegół, który wszystko zmienia.

Także tutaj ci nie pomogę
  • Odpowiedz
  • 0
ehh... Przy wyzszej taryfie czyli 39,99 znalazles od razu :) ale juz 29,99 nie znalazles i nie wiesz o co chodzi heh :) domyslam sie ze pracujesz / pracowales moze w branzy, moze u tego operatora... :) wiec dla mnie tez jest to trudne do ogarniecia, skoro u mnie sie zgadza wg tego co napisales i jest git, to nie zgadza mi sie druga umowa:)
  • Odpowiedz
Przy wyzszej taryfie czyli 39,99 znalazles od razu :) ale juz 29,99 nie znalazles

@Korallo: bo nie mam potrzebnych do tego informacji. 29,99zł znaczy tyle co nic.
  • Odpowiedz
@Korallo w play strasznie oszukujo. parę lat temu do mojej mame zadzwonił konsultant, żeby jej wcisnąć umowę na mixa. mame myśli, że ok, spoko, weźmie sobie nowy telefon, tylko pyta się czy w tej najtańszej ofercie też jest stan darmowy, w sensie rozmowy za friko do play. pan powiedział, że tak, mix zresztą się nazywał stan darmowy. umowa przyszła do domu, wszystko si, a stanu darmowego ni mo. mame dzwoniła do
  • Odpowiedz
  • 0
@Krupier: wracajac do tematu tak gwoli podsumowania. zostalem wczoraj wprowadzony w blad przez konsultanta i stad ta moja niepewnosc sie wziela. Przed chwila trafilem na ogarnieta osobe, ktora potwierdzila, ze jest to prawidlowo, a co do drugiej umowy (zony) to mam dostac poprawny aneks i tez bedzie sie wszystko zgadzac. Dobrze ze sie nie zalozylem bo bym stracil stowe :) pozdro :)
  • Odpowiedz
@Korallo: jestem w stanie się też założyć, że umowa żony także jest poprawna no, ale tego nie stwierdzę bo uporczywie nie chcesz mi podać więcej danych. :)

Wesołych Świąt!
  • Odpowiedz
@Korallo: jak mówię, że nie podałeś to nie podałeś, umiem czytać, gdybyś podał to bym nie pytał, ech.

Po raz kolejny jesteś głupio-mądry, a już raz ci udowodniłem, że się mylisz. Jestem w 99% przekonany, że i tym razem też bym to zrobił, ale bez nazwy taryfy, bez nazwy promocji nic nie pomogę. Wiem tyle, że abo 29,99zł bez telefonu, wow, no bardzo przydatna informacja.
  • Odpowiedz
  • 0
@Krupier: no chciales zebym Ci podal ta konkretna taryfe. Wiec podalem TĄ dokladnie. A tak sie wkleila, ale jak zobaczysz na tej tabeli pozycje nr 2 to jest to wlasnie ta
  • Odpowiedz