Wpis z mikrobloga

Ktoś z was ma może doświadczenie z betonem w Poczcie-Polskiej, i wie, pod jaki numer należałoby się skontaktować u nich by poszukali mojej przesyłki, która od miesiąca nie wyszła z rozdzielni? Oczywiście BOK nie odbiera, bo trzeba nabić kasy i na połączeniu telefonicznym.

#pocztapolska #pp #gdziemojapaczka #jd #pokazjd
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@musicisgood: a możesz sprawdzić u siebie na poczcie? miałem podobną sytuację rok temu i moja placówką miala wgląd do bardziej szczegółowego trackingu. Okazało się że moją paczkę przez pomyłkę zabrał na rozdzielni kurier pocztexu.
  • Odpowiedz
@musicisgood:

A skad zalozenie, ze nie wyszla z rozdzielni? To ze widzisz to na trackingu, nie znaczy, ze tak jest. Sledzenie przesylek jest okrojone do statusow : wer Wawa i statusy doreczenia w Twojej poczcie, chyba ze przesylka zostanie szatrzymana przez celnikow.

Ta przesylka rownie dobrze moze lezec na twojej poczcie...
  • Odpowiedz
@sylwek2k: Doświadczenie pokazuje, że każda przesyłka, która leży na mojej poczcie, dostaje odpowiedni ku temu status. Oczywiście można domniemać. Pójdę, zapytam. Tydzien temu pytałem, to nie mieli żadnej ponadprogramowej przesyłki. Więc nie, nie leży u mnie...
  • Odpowiedz
@musicisgood: jest awaria trackingów i paczki które odebrałem "są" nadal w WERze
Pisałem do nich skargi i odpowiadali w ciągu 14 dni. Sprawdź w rozporządzeniu ministerstwa ile dni na rozpatrzenie skarg
  • Odpowiedz
@matiwoj11: Wiem o tym, ale skoro reszta paczek, które zostały znacznie później do mnie wysłane, znacznie później dotarły na WER, zostały już dawno dostarczone mi pod drzwi, no to przecież nie będę uważał, że awaria usprawiedliwia zagubienie paczki gdzieś po drodze :)
  • Odpowiedz
@musicisgood:

Napisalem, ze rownie dobrze moze byc na Twojej poczcie, jak i w lokalnym Werze/Derze, jak mogla zginac w transporcie. Co wiecej, to nawet niekoniecznie jest Twoja przesylka. Bo skad takie zalozenie? Bo chinczyk podal Ci taki nr trackingowy?

Tez mam kilka przesylek, gdzie lokalna poczta nie zaktualizowala statusow, / wiec widnieja dalej jako przebywajace w werze w wawie/ a ja tymi przesylkami od dawna sie ciesze...
  • Odpowiedz
@musicisgood: nie wszystkie paczki są rejestrowane w Polsce, miałem to samo, że paczka była w Polsce miesiąc, gdzie jedyny tracking to był WER W-WA i doręczenie do odbiorcy xD Czekaj do pełnych 60 dni na refund i tyle.
  • Odpowiedz