@wyindywidualizowanyentuzjasta: Czyli lewakiem jest każdy kto chciałby by rządzący przestrzegali prawa? Fajnie się z rana dowiedzieć że jest się lewakiem. Tego bym się nigdy nie spodziewał
@wasted: nad Twoim - nie zastanawialem się. Nad leczeniem polityków - tak, wykminiłem, że jest za późno. Polityczny funkcjonariusz na stanowisku prezesa TK łamiacy konstytucję i broniący jej przed innymi łamaczami, ale z legitymacją woli narodu... .
@rzep: http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/profesor_rzeplinski_i_prostytutka/2771 orzekanie, że 3 sędziow wybranych zgodnie z niekonstytucyjną ustawą jest konstytucyjnych a dwóch nie. Każdy sędzia TK jest wybierany politycznie i (tak jak nie rozrózniam co do zasady peo od pisu) TK gdyby pis nic nie zrobił byłby zdominowany przez politycznych z peo.
Przypominam: nie jetem demokratą a mam nadzieję zobaczyć kiedyś Rzeplińskiego straconego w majestacie prawa nowej autorytarnej Polski.
Większość prawników d.s. ubezpieczeń wypowiedzieli się, że zabranie pieniędzy z OFE była zgodne z konstytucją. TK nie orzeka co jest w interesie obywateli, tylko czy coś jest zgodne z konstytucją czy nie.
orzekanie, że 3 sędziow wybranych zgodnie z niekonstytucyjną ustawą jest konstytucyjnych a dwóch nie.
Ale ty naucz się jak działa trybunał konstytucyjny. TK nie orzeka w systemie zero-jedynkowym wobec całej ustawy. Analizuje ustawę i mówi, które zapisy
Komentarz usunięty przez moderatora
@Impresjonista: Myślałeś kiedyś o leczeni psychiatrycznym ???
Tylko po co była ta cała szopka medialna, skoro mogli zakończyć sprawę przed wydaniem wyroku. Mają w tym doświadczenie.
( ͡º ͜ʖ͡º)
Polityczny funkcjonariusz na stanowisku prezesa TK łamiacy konstytucję i broniący jej przed innymi łamaczami, ale z legitymacją woli narodu... .
@Impresjonista: Gdzie Rzepliński złamał konstytucję? I jak nazwiesz 5 sędziów powołanych przez PIS jak nie "polityczni funkcjonariusze"?
orzekanie, że 3 sędziow wybranych zgodnie z niekonstytucyjną ustawą jest konstytucyjnych a dwóch nie.
Każdy sędzia TK jest wybierany politycznie i (tak jak nie rozrózniam co do zasady peo od pisu) TK gdyby pis nic nie zrobił byłby zdominowany przez politycznych z peo.
Przypominam: nie jetem demokratą a mam nadzieję zobaczyć kiedyś Rzeplińskiego straconego w majestacie prawa nowej autorytarnej Polski.
Większość prawników d.s. ubezpieczeń wypowiedzieli się, że zabranie pieniędzy z OFE była zgodne z konstytucją. TK nie orzeka co jest w interesie obywateli, tylko czy coś jest zgodne z konstytucją czy nie.
Ale ty naucz się jak działa trybunał konstytucyjny. TK nie orzeka w systemie zero-jedynkowym wobec całej ustawy. Analizuje ustawę i mówi, które zapisy
grubym i tłustym drukiem:
NIE JESTEM DEMOKRATĄ, JESTEM PRZECIWKO KONSTYTUCJI ORAZ TRYBUNAŁOWI.
i cóż mnie obchodzi twoja chęć istnienia TK i zabiegi rozwiązania sporu konstytucyjnego?
@Impresjonista: I co z tego? Nie zmienia to faktu, że piszesz nieprawdę.