Aktywne Wpisy
kuba181797 +29
Rekrutowałem dziś juniora i serio, zaczynam się zastanawiać, gdzie ci wszyscy kandydaci się uczą... Zadaję proste pytania, a oni patrzą na mnie, jakbym pytał o teorię strun. Przykład? Pytam: Jak działa algorytm quicksort?. W odpowiedzi – pustka.
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
pastibox +205
Przez ostatnie 12 miesięcy ubyło -156k Polaków
https://x.com/RafalMundry/status/1849135851340472606
Daleko to my tak nie zajedziemy.
#nieruchomosci #demografia
https://x.com/RafalMundry/status/1849135851340472606
Daleko to my tak nie zajedziemy.
#nieruchomosci #demografia
If Year(S9) = 2016 Then
If Month(S9) >= 12 Then
For Column = 19 To 49
If Cells(14, Column).Value < Range("N8").Value Then
For Row = 16 To 23
Cells(Row, Column).Value = 2
If Cells(14, Column).Value = Range("N8").Value Then GoTo koniec
Next Row
End If
Next Column
koniec:
End If
End If
#programowanie #excel #vba
na tel trudno mi spr, który sposób działa ( o ile działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@sokolman: tylko, że według ustawień komórki powinien, poza tym nie działa, ani 2015, ani 15
@sokolman: dalej to samo ;c
xdate = Worksheets("sheet1").Range("A1")
If Month(Date) = Month(xdate) And Year(Date) = Year(xdate) Then
MsgBox "OK"
Else
MsgBox "not OK"
End If cos:
Sproboj dodac:
=TEXT(S9,"yyyy")
Year(S9)
więc nie ma prawa działać. W VBA nie możesz sobie używać tak po prostu formuł takich jak w komórkach Excela, w tym wypadku S9 jest po prostu nazwą niezadeklarowanej zmiennej o wartości Empty. Rozwiązań problemu jest sporo, np:If Year(Range("S9")) = 2016 Then
To też nie jest rozwiązania idealne, bo jeśli kod będzie umieszczony w module, to może dawać różne rezultaty w zależności od tego, jaki arkusz jest aktywny (chyba, że tak ma właśnie