Wpis z mikrobloga

Witam, podejrzewam u siebie depresję :/ Jako że studiuje w Krakowie kumpel polecił Katedrę Psychiatrii Uniwersytetu Jagiellońskiego. Podobnież tam chętnie studenci się mną zajmą odpowiednio. Czy to dobry pomysł ? Korzystał ktoś z takich dóbr ? Sam jestem studentem i mi się nie przelewa z hajsem dlatego psycholodzy odpadają.
#depresja #krakow #studenci #uj
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ofacet: Brak jakiejkolwiek motywacji. Nie chce nawet znaleźć dziewczyny bo widzę masę argumentów przeciw. Boję się zmian, wcześniej wszystko było w porządku. Od jakiegoś czasu to się zaczęło.
  • Odpowiedz
  • 0
@astronic: a jakieś stany lękowe? regularne przygnębienie? Ja sam mam problemy z motywacją ale to jeszcze nie depresja (moja matka i moja ex mają depresję wiec się trochę z tym chcąc nie chcąc musiałem babrac :P)
Idź najpierw do psychologa i niech Ci wystawia diagnozę najlepiej. w najgorszym przypadku później psychiatra i antydepresanty
  • Odpowiedz
@Ofacet: Mam stany lękowe związane z poznawaniem nowych ludzi i utrzymywaniem z nimi relacji. Mam taki problem nawet jak jakiś ziomek zagada co go słabo znam to tak jakby uciekam z rozmowy. Nie wiem czym to jest spowodowane.
  • Odpowiedz
  • 0
@astronic: jeśli jest to naprawdę uciążliwe i nie widzisz perspektywy na poprawę to racja. najlepiej skocz do psychologa niech Ci powie co i jak :)
  • Odpowiedz
@astronic: To niekoniecznie depresja, są różne schorzenia psychiczne.

Psycholog, psychoterapeuta, psychiatra - na konsultację bym się udał.

Ze studentami bym nie rozmawiał, mam kolegę psychologa, współpraca niespecjalnie działa.

Jeśli jesteś wierzący - odwiedź duszpasterstwo akademickie na miasteczku AGH, napisz maila, umów się na rozmowę. Tam są naprawdę mądrzy kapłani, którzy już niejednemu studentowi pomogli wyjść z załamania. Sam wierzę umiarkowanie - a mimo to zachęcam do takiej wizyty
  • Odpowiedz