Aktywne Wpisy

janek_m +30
Nie wiem, czy to tylko moja głowa, czy faktycznie świat oszalał, ale odnoszę wrażenie, że nagle picie alkoholu stało się... passé. Nie mówię o patologicznym chlaniu na umór – to wiadomo, że słabe. Ale teraz nawet lampka wina do kolacji to dla niektórych powód do moralnej krucjaty.
I wiecie co? Śmieszy mnie to. Bo wygląda to trochę jak nowe religie. Ludzie, którzy jeszcze parę lat temu robili „kreskę” na imprezie i wciągali wszystko
I wiecie co? Śmieszy mnie to. Bo wygląda to trochę jak nowe religie. Ludzie, którzy jeszcze parę lat temu robili „kreskę” na imprezie i wciągali wszystko

szejk_wojak +19
#linux #c-----------t
Po raz pierwszy zainstalowałem tego słynnego Linuxa, w ostatecznym akcie poszukiwania zastosowania dla starego laptopa na którego nie mam pomysłu.
Chryste. Moja główna myśl to pic rel.
Przecież to g---o jest nieużywalne xD Ok, zainstalowałem na pałę Ubuntu więc może to dlatego (ale to chyba jest najpopularniejszy i najprostszy i wgl beginner friendly tak?), pobieram jeszcze Nobarę bo chcę zrobić coś pokroju HTPC do multimediów i lekkich gierek.
Po raz pierwszy zainstalowałem tego słynnego Linuxa, w ostatecznym akcie poszukiwania zastosowania dla starego laptopa na którego nie mam pomysłu.
Chryste. Moja główna myśl to pic rel.
Przecież to g---o jest nieużywalne xD Ok, zainstalowałem na pałę Ubuntu więc może to dlatego (ale to chyba jest najpopularniejszy i najprostszy i wgl beginner friendly tak?), pobieram jeszcze Nobarę bo chcę zrobić coś pokroju HTPC do multimediów i lekkich gierek.
źródło: jezu-wy-tu-tak-zyjecie-nietoperz
Pobierz

Konfiguracja wygenerowana na puphpet.com:
nginx:
install:
'1'settings:
default_vhost: 1
proxy_buffer_size: 128k
proxy_buffers:
'4256k'proxy_connect_timeout: 600s
proxy_send_timeout: 600s
proxy_read_timeout: 600s
names_hash_bucket_size: 128
upstreams: { }
vhosts:
nxv_tclpediw0s14:
server_name: aplikacja.app
www_root: /var/www/web
listen_port:
'80'index_files:
- index.html
- index.htm
- index.php
- app.php
client_max_body_size: 1m
ssl:
'1'ssl_cert:
''ssl_key:
''ssl_port:
'443'ssl_protocols:
''ssl_ciphers:
''spdy:
'1'locations:
nxvl_tpasflks9h0y:
autoindex:
'off'internal:
'false'try_files:
- $uri
- $uri/
- /index.php$is_args$args
fastcgi:
''fastcgi_index:
''fastcgi_split_path:
''proxy:
''proxy_redirect:
''nxvl_kjvx9j2g746k:
'off'internal:
'false'try_files:
- $uri
- $uri/
- /index.php$is_args$args
fastcgi:
'127.0.0.1:9000'fastcgi_index: index.php
fastcgi_split_path:
'^(.+\.php)(/.*)$'fast_cgi_params_extra:
-
'SCRIPT_FILENAME$request_filename'-
'APP_ENVdev'set:
-
'$path_info$fastcgi_path_info'proxy:
''proxy_redirect:
''_#symfony #symfony2 #vagrant #php #nginx
Przypadkiem ta pierwsza w
locationsnie jest zła? Bo masz tam/weba powinno być samo/. Tak samo wtry_filespowinno byćapp.phpzamiastindex.phporazfastcgi_indexteż powinien miećapp.phpvagrant reload --provisionPodejrzewam, że ten location: / trzeba jakoś przerobić, bo pewnie mi przy /web przechodziło do tego drugiego.
https://github.com/puphpet/production/blob/master/puphpet/config.yaml#L125-L146 tutaj jest konfiguracja produkcyjnego serwera puphpet.com może z tego podpatrz. Tam w linii 136 jest konfiguracja pod obsługę tylko app.php, lepiej zostawić
~ \.php$A nginxa trzeba po prostu zrozumiec i wtedy jest o niebo łatwiej...
Treść została ukryta...
_przy każdej wartości?Korzystałem od dawna z https://wykop-code.appspot.com/ do formatowania, ale z tego co widzę, to programiści Wykopu znowu coś zepsuli.