Aktywne Wpisy

njay +195
#kupujcopolskie <-- tag autorski
Dzisiaj zapraszam na przegląd rynku chipsów ziemniaczanych i chrupek kukurydzianych. Które marki dostępne w sklepach są polskie, a które zagraniczne? Odpowiedź jest druzgocąca. Na polskim rynku NIE MA ani jednej firmy z polskim kapitałem, która produkuje chipsy ziemniaczane. Szukałem długo, nie udało się znaleźć żadnej takiej marki, nawet regionalnej, kraftowej. Pola podaje trzy takie marki: Chipsy Lewiatan, Big Snack (marka własna Dino) i chipsy Beskidzkie. Odezwałem
Dzisiaj zapraszam na przegląd rynku chipsów ziemniaczanych i chrupek kukurydzianych. Które marki dostępne w sklepach są polskie, a które zagraniczne? Odpowiedź jest druzgocąca. Na polskim rynku NIE MA ani jednej firmy z polskim kapitałem, która produkuje chipsy ziemniaczane. Szukałem długo, nie udało się znaleźć żadnej takiej marki, nawet regionalnej, kraftowej. Pola podaje trzy takie marki: Chipsy Lewiatan, Big Snack (marka własna Dino) i chipsy Beskidzkie. Odezwałem

źródło: temp_file8010638157438241291
Pobierz
Piotrek7231 +570
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Po raz pierwszy zainstalowałem tego słynnego Linuxa, w ostatecznym akcie poszukiwania zastosowania dla starego laptopa na którego nie mam pomysłu.
Chryste. Moja główna myśl to pic rel.
Przecież to g---o jest nieużywalne xD Ok, zainstalowałem na pałę Ubuntu więc może to dlatego (ale to chyba jest najpopularniejszy i najprostszy i wgl beginner friendly tak?), pobieram jeszcze Nobarę bo chcę zrobić coś pokroju HTPC do multimediów i lekkich gierek. Ale no k---a xD Siedzę drugą godzinę i próbuję jakoś otworzyć ustawienia Nvidii (wiecie, te co na #windows się klika prawym na pulpicie, wybiera Nvidię i jest xD) Mogę zrozumieć elastyczność, konfigurowalność i że jak ktoś siedzi na tym od 10 lat to se z terminala będzie cuda robił ale dla kogoś z ulicy to jest jakieś nieporozumienie. I nawet nie dlatego, że jest to trudne bo wiedza jest dostępna a community też zawsze coś podpowie ale... po co się użerać?
źródło: jezu-wy-tu-tak-zyjecie-nietoperz
Pobierzźródło: michael-jackson-eating-popcorn
PobierzTak k---a, już lece xD W nowe środowisko to się wchodzi jak się auto zmienia na inną markę, uczy się nowego programu do projektowania albo nowego IDE do kodzenia. A po odpaleniu linuxa to mam wrażenie że do chlewu wszedłem co
@HammerH: No i ok, ale to proszę nie płakać w komciach przy każdym znalezisku o roku linuksa, że ludzie głupie i DARMOWEGO os nie chco używać.
@blackbird: A tak na powaznie, skoro to wymaga tyle roboty to po co ma na to czas marnowac? Co mu to da zawodowo albo prywatnie?
Chcialem powiedziec, ze jezeli nie jest informatykiem to tylko zmarnuje czas, ale potem sobie przypomnialem, ze mam kolegow programistow zarabiajacyh gruby hajs, a i tak wszystko na Windowsie robią - wiec Linux nie jest nawet potrzebny do klepania
@szejk_wojak: To autysci albo schizofrenicy. Normalny czlowiek pracujacy w IT, wie ze Linux nie jest dla wszystkich i takich glupot nie pisze.
@keep_it_real: Ale to wina Linuxa jaki dostarcza interfejs i jakie user experience . oba sa tragiczne i zacofane.
@keep_it_real: Sa narzedzia dobrze zaprojektowanie z ktorych sie dobrze korzysta i sa takie z których sie korzysta tragicznie i sa zle zaprojektowane. Linuxowi, jezeli mowa o PC a nie serwerach, blizej do tej drugiej grupy.
@keep_it_real: Linux podrabianych, kryptomacosowcu lub inny windowsiarzu
źródło: IMG_4089
Pobierz@keep_it_real: obsługi iOs też nie znałem ale posiedziałem chwilę i już znałem.
@Returned: no więc wychodzi na to, że nouveau mimo że przy instalacji była opcja żeby zainstalowało NV. Wychodzi, że muszę w-----ć te nouveau żeby zainstalować NV ale właśnie się Nobara skończyła pobierać więc porzucam to, zobaczymy jak tam pójdzie.
źródło: obraz
Pobierz