Aktywne Wpisy
Czy kontynuowali byście Wasz związek jeśli wasza partnerka by was uderzyła z otwartej dłoni podczas kłótni? Moja partnerka mnie uderzyła dziś pierwszy raz, jesteśmy razem już prawie 2 lata i nie wiem co o tym myśleć #zwiazki #niebieskiepaski
Lujdziarski +362
Na początku lat 80, urodziła się moja siostra, jako wcześniak. Zmarła po 3 dniach. Dzisiaj, albo nawet te 10 lat później by ją odratowali.
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze
W dużym skrócie muszę zwiększyć siłę sygnału w domku jednorodzinnym.
Rysunek poglądowy
Tak więc znowu kolejne testy z których dało się wywnioskować.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1) Karta sieciowa w moim komputerze jest beznadziejna. Mam kartę sieciową TĄ podłączoną do komputera stacjonarnego. Jednak jeśli stoje w tym samym miejscu zarówno z włączonym laptopem i stacjonarnym to ten drugi ma o 80% mniejszą prędkość.
Myślałam żeby rozwiązać to TAKĄ kartą sieciową. Jest dość tania, ma antenkę i bardzo dobre recenzje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2) Potrzebuje repeatera - sie wie - z poprzednch rozmów to wynika.
Wersja tańsza TU
Wersja droższa TU
Na moje oko po prostu różnią się tym że droższa posiada dodatkowe antenki.
3) Jeśli bym chciała założyć kabel przez cały dom to jaki kabel miałabym wybrać? Jestem w stanie załatwić zaciskarkę do wtyczek RJ - i jeśli by do tego doszło to właściwie nie wiem czy wystarczy najzwyklejsza skrętka czy trzeba coś specjalnego żeby sygnał się nie wytracił.
4) Kolejna rzecz na którą zwróciłam uwagę. Problemy z priorytetami w sieci. Jeśli w sieci jest wiele urządzeń. To znaczy standardowo telefon+komputer stacjonarny1+ komputer stacjonarny2 (po kablu do routera) jeśli to zwiększymy np. o drugi laptop i na komputerze stacjonarnym2 odpalany jest np. skype to u mnie (komputer 1) właściwie nie ma internetu. Jeśli w podobnej konfiguracji damy zamiast komputera1 laptop z lepszą kartą sieciową to połączenie jest zrywane co klika- kilkanaście minut
Czy na MOIM routerze - TL-WR1043 jest możliwość np. przydzielenia priorytetom zadanym MACom czy tam IPkom. Jeśli tak to jak coś takiego się nazywa?
#pytaniedoeksperta #sieci #pytanie
-2- -1-
@Rachel_: ?
Pokombinuj jeszcze z pozycją, ewentualnie jeśli to krótka przedłużka kup dłuższą i kombinuj dalej. Myślę, że ta karta mogłaby wyciągnąć jakieś 50-75 Mb/s. Jeśli masz 10, to coś jej jeszcze przeszkadza. Tak jak mówiłem, w takich przypadkach to najczęściej po prostu kwestia pozycji i źródeł zakłóceń. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Coś jeszcze musi być nie tak bo zrobiłam testy i tak:
to samo
Sprawdź może ustawienia zużywania energii karty albo sterowniki.
Laptop - karta laptopowa - 46.85 Mb/s
Komputer - karta zewnetrzna - 12.46 Mb/s
Laptop - karta zewnetrzna - 26.02 Mb/s
Za radą @bigben93 spróbuje przeinstalować sterowniki do tej karty sieciowej.