Aktywne Wpisy
Tacho_ +20
Pytanie do dzieciatych facetów ...
Który z was z nieprzymuszonej woli dążył lub nalegał na posiadanie kaszojada?
Co rozmowa w biurze albo miedzy znajomymi, to cały czas narzekanie. Raz, że trzeba więcej #!$%@?ć, dwa że w sumie to ona nalegała, trzy że lekarze i inne obowiązki.
Już sam nie mogę rozróżnić zwykłego #!$%@?, czy faktycznie, facet chciałby sobie przeżyć spokojnie życie a dostaje:
szantaż emocjonalny prowadzący do wykorzystania seksualnego, w celu zaspokojenia
Który z was z nieprzymuszonej woli dążył lub nalegał na posiadanie kaszojada?
Co rozmowa w biurze albo miedzy znajomymi, to cały czas narzekanie. Raz, że trzeba więcej #!$%@?ć, dwa że w sumie to ona nalegała, trzy że lekarze i inne obowiązki.
Już sam nie mogę rozróżnić zwykłego #!$%@?, czy faktycznie, facet chciałby sobie przeżyć spokojnie życie a dostaje:
szantaż emocjonalny prowadzący do wykorzystania seksualnego, w celu zaspokojenia
mickpl +663
Z okazji końca wakacji kredytowych to mam taki szalony pomysł dla rządu, bo faktycznie trzeba coś z tym zrobić.
Niech ludzie płacą raty tak jak się umówili z bankiem.
Kontrowersyjne, wiem.
#kredythipoteczny #wakacjekredytowe #nieruchomosci #ekonomia #gospodarka
Niech ludzie płacą raty tak jak się umówili z bankiem.
Kontrowersyjne, wiem.
#kredythipoteczny #wakacjekredytowe #nieruchomosci #ekonomia #gospodarka
Numer karty bankomatowej/kredytowej można w banalny sposób odczytać (np na poczcie) bez otwierania koperty. Wystarczy kartka i ołówek. Jako że karta ma wytłoczone pewne dane to po przejechaniu w odpowiednim miejscu ołówkiem "rysują się" numery karty, data ważności, imię i nazwisko. Działa przez kilka warstw papieru. Razem z nazwiskiem z koperty i adresem to już jest sporo informacji.
Jeśli komuś uda się jakoś pozyskać te kilka liczb które są na odwrocie karty (CVC2/CVV2 przy pasku magnetycznym na całe szczęście drobnym wklęsłym tłoczeniem) to w sumie co? Będzie miał komplet informacji do zakupów w sieci.
Nie wiem jak jest z możliwością odczytania / skopiowania danych z chipu zbliżeniowego RFID karty nieuaktywnionej (nowej, dopiero co wysłanej karty).
Mówi się żeby nie spuszczać karty z oczu ale co w momencie kiedy ona przechodzi przez tyle rąk zanim do nas trafi pierwszy raz?
#technologia #banki #security #bezpieczenstwo
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@npsr: Twoja kartka wystarczy na kopercie nie zostaje żaden ślad.
Nie żebym na ten wątek wpadł sam po prostu zaniepokoiło mnie nad wyraz dobrze odbity numer odbity na papierze wewnątrz koperty. Może to nic, może na poczcie przez jakieś rolki przeszła koperta a może ktoś się do niej dobierał :).
Banki powinny troszkę lepiej zabezpieczyć swoją