Wpis z mikrobloga

@aloalo83: Chciałbym zapytać, co robię źle, że taski nie działają współbieżnie. Oprócz dwóch "coś robiących" zrobiłem kolejny, w którym użyłem metody "taskcreate_at" aby współbieżność była i nic się nie dzieje.
  • Odpowiedz
@motorade: a to przypafkiem nie jest dla wielojajkowych prockow? nie mam komputera pod reka. niestety nie dane bylo mi bawic sie wieloprocesorowymi, ale moj kinetis dawal rade i bez tego.
  • Odpowiedz
@Frebiee: K64F- moje marzenie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chociaż nie wiem czy warto w niego "dzisiaj" inwestować bo z tego, co mówił doktor prowadzący u niego na i5 kod z MQX'em kompiluje się kilka godzin.
  • Odpowiedz
@motorade: a może ST było po prostu pierwsze. Mnie przekonały narzędzia: po Kinetis Design Studio do ST podchodzę jak pies do jeża. BTW: kiedyś wrzucałem na wykopa link do bloga magika od Kinetisów: www.mcuoneclipse.com - samo dobro.
  • Odpowiedz
@motorade: Jak czytałeś jego ostatni wpis o Raspi to widać, że głównie wybiera rozwiązania open source - pewnie dlatego też FreeRTOS jest u niego częściej niż MQX - co ma tą zaletę, że FreeRTOS w ogóle jest przeportowany na Kinetisa - bo przecież Freescale nie ma w tym biznesu.
  • Odpowiedz