Wpis z mikrobloga

@kopek: przecież i tak będą pracować niezależnie od tego czy przyjdę tego dnia zrobić zakupy czy nie. Może jeszcze lekarze niech zrobią obrazek "niech wszyscy będą zdrowi 24 i 31 grudnia my też mamy rodziny".
  • Odpowiedz
@kopek: A inne zawody, które też w tych dniach muszą pracować? Wiem, że łatwo powiedzieć, a jak ktoś na kasie pracuje i nie ma innych możliwości, to niestety musi się męczyć, ale moim zdaniem, skoro sklep jest otwarty, to można tam wejść i zrobić zakupy.
  • Odpowiedz
@kopek: odpisz mu żeby nie korzystał z prądu bo ludzie w elektrowni pracują, oglądał telewizji bo ludzie w telewizji pracują, mył się bo ludzie w oczyszczalni ścieków pracują itp.
  • Odpowiedz
@kopek: Prosta piłka, jeżeli będą dodatkowe dni wolne (tak samo z niedzielami) w grafiku będzie mniej godzin do przepracowania. A jeżeli sklepy będą puste będzie trzeba obsadzić mniej kas itp. A co za tym idzie kilku pracowników stanie się zbędnych i w skrócie wylecą z roboty. Nikt nie płaci za siedzenie i nic nie robienie.
  • Odpowiedz
@Voytex: party hard :D @pawvic: odróżniam, po prostu użyłem pierwszego lepszego porównania jakie przyszło mi do głowy. W takim razie co mają powiedzieć dziennikarze, ochroniarze, obsługa kin/teatrów? Po prostu nie rozumiem podnoszenia rabanu o to, że ludzie robią zakupy w te dni.
  • Odpowiedz