kurczę Murki, kupiłbym sobie samochód pomijam kwestię kasy, bo nie o to mi chodzi
nie ma drugiej takiej rzeczy na świecie jak samochody, na której się tak mało znam. Znaczy, no mam prawko #pdk i w ogóle nigdy nie miałem żadnej stłuczki czy nawet mandatu, jeździ mi się fajnie i wszystkie takie podstawowe rzeczy umiem łącznie ze zmianą koła.
no ale jakbym miał kupić to bym zgłupiał. Wszędzie pełno januszy-handlarzy co to sprzedają od starego Niemca a to tylko stary złom. W necie piszą żeby tu zajrzeć, tam zajrzeć, tu odkręcić, tam poświecić. No dobra, popatrzę sobie i co, nie wiem czy to dobrze tam jest czy źle. Wychodzę z założenia, że większość sprzedających to pseudokrętacze co to nie powiedzą o jakichś tam usterkach, bo chcą opchnąć auto i mieć kasę.
Ech, no i tak nie wiem, bo szkoda ładować pieniądze w popsuty samochód, a te nowsze i mniej popsute są trochę dla mnie za drogie jeszcze ( ͡°͜ʖ͡°)
@seeksoul: w sieci są ludzie którzy się tym zajmują, ewentualnie weź jakiegoś zaufanego mechanika, albo sprawdź auto w serwisie. To dużo potrafi wykluczyć.
@seeksoul: Wejdź sobie Mireczku na taga #mfindmirkom i przeszukaj pod kątem wpisów "Paanie Niemiec płakał jak sprzedawał..." :) Wrzuciliśmy już kilka poradników na co trzeba zwracać uwagę przy zakupie auta :)
@seeksoul: Jak ja szukałem swojej e46 to tak jak pisał @matabora: wziąłem sobie speca z bmw forum za taką usługę gość kasuje 100-200 zł ale przegląd pierwsza klasa, już nas chcieli sprzedający wyganiać. Ponad 2 godziny miernika lakieru, podnośnik, pod komputer, o każdą śrubkę pytał sprzedawcy czy może odkręcić ( ͡°͜ʖ͡°)
@matabora: @mfind: @seryjny__samobojca: no rzeczywiście to jest jakaś opcja, moi znajomi to też raczej słabo ogarnięci w tym temacie, a jak 100-200 zł ktoś pomoże wybrać dobre auto to myślę, że to dobry deal. Dzięki ;)
pomijam kwestię kasy, bo nie o to mi chodzi
nie ma drugiej takiej rzeczy na świecie jak samochody, na której się tak mało znam. Znaczy, no mam prawko #pdk i w ogóle nigdy nie miałem żadnej stłuczki czy nawet mandatu, jeździ mi się fajnie i wszystkie takie podstawowe rzeczy umiem łącznie ze zmianą koła.
no ale jakbym miał kupić to bym zgłupiał. Wszędzie pełno januszy-handlarzy co to sprzedają od starego Niemca a to tylko stary złom. W necie piszą żeby tu zajrzeć, tam zajrzeć, tu odkręcić, tam poświecić. No dobra, popatrzę sobie i co, nie wiem czy to dobrze tam jest czy źle. Wychodzę z założenia, że większość sprzedających to pseudokrętacze co to nie powiedzą o jakichś tam usterkach, bo chcą opchnąć auto i mieć kasę.
Ech, no i tak nie wiem, bo szkoda ładować pieniądze w popsuty samochód, a te nowsze i mniej popsute są trochę dla mnie za drogie jeszcze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#samochody #motoryzacja #gorzkiezale
moi znajomi to też raczej słabo ogarnięci w tym temacie, a jak 100-200 zł ktoś pomoże wybrać dobre auto to myślę, że to dobry deal. Dzięki ;)