Aktywne Wpisy
CzuowiekPor +21
slawomirus +383
Skończyłem dzisiaj 34 lata. Jakby ktoś miał wolnego plusika i chciał się podzielić to będzie mi miło. (╯︵╰,)
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#pcmasterrace #komputery #firstworldproblems
A poza tym co za różnica jaką temperaturę osiąga?
Temperatura czipa nie ma nic od rzeczy, oba osiągną tę samą temperaturę bez chłodzenia...Nie ma tez ona wpływu na temperaturę w obudowie..
http://www.wykop.pl/wpis/15073749/gry-pcmasterrace-komputery-chwalesie-%CA%96/
Generalnie obie zajebiste, ja
@cRun: widziałem chyba wszystkie testy jakie są w Internecie i właśnie to podobieństwo utrudnia decyzję. Generalnie na dzień dzisiejszy jestem za gtx ze względu ma kulturę pracy i pobór mocy ale obawiam się że to feralne 3.5gb ramu da się we znaki już w najbliższej przyszłości. Nawet karty grubo poniżej 1000 zł mają PRAWDZIWE 4gb (wolniejszego ale jednak). Może jestem naiwny ale chciałbym żeby karta za półtorej kafla posłużyła
@wqrw: ja tam planuje potrzymać ją z rok i wymienić, za duża utrata wartości potem - a i tak kupiłem ją finalnie za 1400 - nigdzie się za tyle nie dostanie ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
Poza tym bolączką Radeonów jest skomplikowane pcb jak i gorsza jakość komponentów, temperatura wpływa głownie na zwiększenie prawdopodobieństwa uszkodzenia ścieżek pcb (zmęczenie termiczne) których mamy znacznie więcej niż w gtx - 512 bit oraz sekcja zasilnia mająca podołać znacznie wyższemu zapotrzebowaniu.
@cRun: Gdy 8gb vramu jest przydatne, gpu już nie wyrabia więc
Gdyby to pytanie padło rok temu, kiedy
- Znacznie droższe/większe gpu
- 8 gb vramu
- Rozbudowana sekcja zasilania
- Najprawdopodobniej więcej warstwowe pcb ew, większe kosztu produkcji z racji większej ilości ścieżek
- Chłodzenie zdolne odprowadzić znacznie większą ilość ciepła
A to wszystko w cenie gtx970. ( ͡° ͜ʖ ͡°)