Wpis z mikrobloga

tr;dr Waszym zdaniem gra ostatnich lat z najlepszą fabułą?
#gry #kiciochpyta

Mimo, że jestem pcmasterrace to w moim rankingu The last of us przebiło wszystko. Powiedzcie w co teraz zagrać?

Polećcie coś (PC, 2013+), co znowu wgniecie w fotel, sprawi, że zżyję się z bohaterem i światem przedstawionym.

Coś, co gdy będę kończyć to powiem: #!$%@?, szkoda.

Brakuje mi takich gier. Nie, nie narzekam, że gry teraz są "be", ale nie śledzę rynku i nie mam czasu zagrać we wszystko nowego co wychodzi.
Chodzi mi o fabułę!

- Wiesiek, GTA czekają u mnie na inny czas*

*urlop, pogrzeb, stratę pracy

Chcę, by to była mocna fabularnie gra, ale nie będąca kolejną z serii pod daną nazwą.

Może być coś niszowego, coś mało znanego, coś innego, gatunek dowolny(niezłe było Life is Strange), ale niech historia będzie kapitalna.

Z góry dzięki( )
  • 10
@Boomkin: Polecę w większości z popularnymi grami sprzed kilku lat w które grałem, ale fabuła w nich mi się podobała: Dishonored, Deus Ex: Human Revolution, The Talos Principle, Batman: Arkham Asylum i Arkham City, Alien: Isolation, Portal 1 i 2, Bioshock: Infinite (i 1 i 2 jak nie grałeś), Dark Souls 1 (za świat przedstawiony, chociaż dużo tu dialogów nie ma). W planach mam ogranie Vanishing of Ethan Carter, słyszałem że