Aktywne Wpisy

Salido +234
Minął 33. (z 66) dzień wakacji.
Połowa wakacji
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
142
Połowa wakacji
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
142
źródło: 1-453841-18
Pobierz
Gran +250
Mircy pijcie ze mno kompot
Jadę na wakacje, pierwszy raz od dwóch lat i pierwszy raz w życiu na all inclusive, do tychczas jedyne wakacje na jakie mnie było stać to Gizycko bo z tamtąd pochodzę i mogłem kimać u mamy albo jakiś pokój/domek po taniości :)
od roku zarabiam trochę lepiej i w końcu udało się coś wyłuskać hajsu żeby wypocząć. #bulgaria
Jadę na wakacje, pierwszy raz od dwóch lat i pierwszy raz w życiu na all inclusive, do tychczas jedyne wakacje na jakie mnie było stać to Gizycko bo z tamtąd pochodzę i mogłem kimać u mamy albo jakiś pokój/domek po taniości :)
od roku zarabiam trochę lepiej i w końcu udało się coś wyłuskać hajsu żeby wypocząć. #bulgaria

Stworzyłem metodę reprezentującą datę (używa trzech pól całkowitoliczbowych dla dnia, miesiąca i roku) i próbuję napisać metodę zwracającą datę (tej samej klasy) przesuniętą (do przodu) o podaną w argumencie k liczbę dni (k <=20).
Mam problem z wypełnieniem pól daty, mającej być rezultatem: poniższy kod się nie kompiluje (nie jest on ukończony oczywiście, chodzi o samą metodykę)
public Data zaKDni (int k)
{
zaKDni.dzien = this.dzien;
zaKDni.mies = this.mies;
zaKDni.rok = this.rok;
return zaKDni;
}
bład z treścią
cannot find symbol - variable zaKDniJak powinienem to napisać?
Data zaKDni = new Data (dzien, mies, rok);
zaKDni.dzien = this.dzien;
zaKDni.mies = this.mies;
zaKDni.rok = this.rok;
To tak jakbym poszedł na elektrodę i napisał, że chcę sobie zrobić "inteligentny" dom i jak na razie kupiłem arduino. I tyle...