Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kuhwa: lekcji? Co ty do podstawówki chodzisz, czy na studia? Bo jak na studia, to tam są wykłady, ćwiczenia, laborki, seminaria, monogramy, konwersatoria, a nie jakieś... lekcje...
  • Odpowiedz
@BlueGryf: Dla mnie pójście na uczelnię to była nobilitacja. Chodziłam na wykłady i inne takie konserwatoria ;) a nie na lekcje. Zajęcia prowadzili wykładowcy i ćwiczeniowcy, a nie nauczyciele. Pomieszczenia to były sale i aule, a nie klasy. A bufet, to był bufet, a nie sklepik ;) A teraz i na czwartym roku tak mówią, jakby ze średniej nie wyszli.

@qusqui21: Możliwe.
  • Odpowiedz
@onsok: To jest ta różnica. Mi się nie zdarzyło nigdy. Nie zdarzało się nigdy moim znajomym z roku. Nikt wtedy nie mówił, że chodzi do szkoły. Nikt ( ͡° ͜ʖ ͡°) Takie czasy ;)
  • Odpowiedz
@onsok: Pudło. A studia to prestiż. To, że teraz niemal każdy może się na jakiś kierunek dostać, spowodowało właśnie to, że studiów się nie szanuje. Ot kolejna szkoła do zaliczenia...
  • Odpowiedz
Studia doktorskie to prestiz. Magisterskie byly kiedys ale to bylo 20 lat temu pogodz sie z tym. A i obstawiam ze za 20lat zrobienie doktoratu nie bedzie mega wyczynem
@Ilana:
  • Odpowiedz
@a00dam: w jeden dzień spadłem z 800 na 1900, nie wiedziałem, że to takie niestabilne. Ale chociaż jeden dzień był, będę miał czym się chwalić dzieciom ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz