Wpis z mikrobloga

Trochę się wyżalę, bo #!$%@? w dzisiejszych czasach popularności zakupów internetowych to, co się #!$%@? w sklepie esencjesmaku.pl przechodzi ludzkie pojęcie.

1. Zamówienie złożone 26.10
2. 27.10 pomyślałem, że przyda mi się jeszcze jeden zestaw słodów, więc dzwonię rano zapytać, czy można dorzucić do zamówienia pierwotnego i kiedy ewentualnie przesyłka wyjdzie od nich. Informacja, że jutro "28.10" wysyłają.
3. Przesyłka wysłana ostatecznie 29.10 (czwartek) kurierem.
3a. Firmą kurierską okazuje się być jakiś #!$%@? janusz-trans - Patronservice.pl
4. Ciesz się, że przesyłka wysłana przed popołudniem z Sopotu dojdzie do Ciebie w piątek i masz cały weekend warzenia.
4a. TAKI #!$%@? W DUPĘ! Janusz-trans vel Patronservice to są #januszetransportu i u nich przesyłka dostarczana jest dłużej, niż poczta dostarcza list ekonomiczny.
5. Nadchodzi poniedziałek, dociera przesyłka - #!$%@? zepsutymi planami weekendowymi jednak ją odbieram, choć zakładałem olać i żądać zwrotu kasy.
6. ZONG #!$%@?!!! W przesyłce brakuje kilku rzeczy, bez których możesz sobie ewentualnie mleko zwarzyć, a nie piwo. Miał być cukromierz, a było tylko opakowanie po nim (OTWARTE - JAK MOŻNA NIE ZAUWAŻYĆ, ŻE FIOLKA JEST OTWARTA I PUSTA?), bez kraników, rurek i innych dupereli, które są jednak bardzo ważne. #!$%@? sięga zenitu.
7. Dzwonisz do sklepu, żeby usłyszeć "Niemożliwe"
8. Ostatecznie dostajesz info, że wyślą Ci brakujące rzeczy. Dnia 2.11
9. Uciesz się i miej nadzieję, że wyślą tym razem jakimś normalnym kurierem, a nie tym, na którego narzekałeś telefonicznie w piątek.
10. Sklep jednak ma na Ciebie #!$%@?, wysyłają ponownie Janusz-transem vel Patronservice.pl we wtorek 3.11.
11. Dzisiaj mamy czwartek, a paczki nadal nie ma.
12. Jutro jest piątek, i idę o zakład, że też nie dojdzie. Czyli praktycznie 2 TYGODNIE na realizację zamówienia.
12a. Drugi weekend #!$%@?.

Konkluzja: Omijać ESENCJESMAKU.PL szerokim łukiem. Jest wiele innych, tańszych sklepów (jak się później okazało), a nawet jeden tańszy i z w pełni profesjonalnym podejściem do klienta mieści się 10 minut drogi ode mnie... Gdybym ja to wcześniej wiedział...

#gorzkiezale #piwowarstwo #piwo
  • 12