Wpis z mikrobloga

#programowanie #java #eclipse Słuchajcie! Głupi problem: Chcę dodać pliki.jar do projektu w Eclipse. Dodaje : "add external jar", bez external cokolwiek. Siedzę na tym godzinę i już nie wytrzymuję. Za każdym razem: "java.lang.NoClassDefFoundError (...) Caused by: java.lang.ClassNotFoundException:". Uruchamiam w cmd. Przy uruchomieniu z poziomu eclipse działa. Jaki jest sposób aby śmigało z konsoli? Nie lubię uruchamiać programów w środowisku.
  • 7
@8211: Szczerze mówiąc nie słyszałem o tym wcześniej. Poczytałem teraz na wiki. Nie wiem czy jest sens używania takiego narzędzia tylko po to aby dodać jedną bibliotekę. Wydaje się dosyć skomplikowane.

Na serio, nie ma w Eclipsie jakiegoś ukrytego buttona który wygeneruje mi potrzebne pliki .class w binie i wszystko będzie działać pod konsolą? :(
@8211: Ważne, że działa. Chciałbym te pliki które mnie interesują.

@the4dk: Coś czuję, że gdzieś popełniam durny błąd.

Jestem w bin. Wpisuje:

java -cp nazwa.jar Zadanie1

i

Error: Could not find or load main class Zadanie1
@marooned: wrzuć jara do katalogu z projektem (np. utwórz folder lib). Odśwież projekt w eclipse, kliknij prawym na tego jara, który będzie na liście i weź Add to Build Path czy coś takiego. Szczerze mówiąc nigdy nie spotkałem się z problemem takim jak twój.