Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thePiter: nie wiem jak z opłacalnością takich wysokich stężeń nikotyny, ale jak ja wapuję 3mg, to dolewam po 200ml glikolu i glicy i mnie 500ml bazy kosztuje około 25zł.

co do aromatu możesz to pominąć, a jak chcesz mega dokładnie to musisz sprawdzić na czym jest dany aromat, większość na glikolu, więc liczysz jako glikol, ale są też na glicerynie (mało ich) i spirytusie
  • Odpowiedz
@thePiter:
W pierwszym akapicie dobrze kminisz, sam tak robie jednak doszedłem do wniosku, że opłacalność jest mała, po oszczędzasz złotówki, a duuużo więcej pieprzenia się z mieszaniem.

Jaka jest różnica między np. 50/50 a 70/50 w liquidzie?

już masz wyżej odpowiedź
glikol i gliceryne na allegro. po litrze VG i PG i zapłaciłem w
  • Odpowiedz
@kazzr: No zmienię, ale to pisałem gdzieś wcześniej że najpierw chcę Teslę dorżnąć i wtedy kupię subtanka z jakimś boxem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@GdakajacaKura: Też zależy jakie aromaty, Jungle Juice np. mieszam 13% bo jak leję mniej to po prostu słabo czuję.

@Techies: wiem właśnie że na allegro, ale tyle tego jest że nie chcę się nabić na jakąś glicerynę pół
  • Odpowiedz
@GdakajacaKura: @Techies: Dzięki panowie, o to mi chodziło.

Dla potomnych: biorąc pod uwagę takie wyliczenia:
100ml bazy (46zł) + 70ml glikolu (~1,50zł) + 100ml gliceryny (~2zł) + 30ml aromatu na bazie glikolu (~30zł) = 300ml liquidu o mocy 12mg, proporcjach 50/50 i stężeniu aromatu 10% (~80zł). Wychodzi nam około 2,60zł za 10ml liquidu. Czyli w sumie niewiele taniej niż jak mieszam z samą bazą 18mg, bo to wychodzi
  • Odpowiedz