Wpis z mikrobloga

@Epoche: Jeszcze pół roku temu KORWIN chciał połączyć się z RN to Winnicki był spoko. A teraz Kukiz jest be bo Winnicki jest be. A Winnicki jest be bo poszedł do Kukiza :D I jeszcze nazywanie Winnickiego faszystą niczym GW. Wiem że porażka boli ,ja też chciałbym żeby KORWIN był w sejmie, ale nie ma co najeźdźać na Kukiza. Kukiz to jedyna szansa na zmiane systemu.
@zakmacher: Winnicki jest typowym faszystą, głosi kult państwa, polskości, uważa rozwiązania siłowe za usprawiedliwione, kult siły i zdrowego narodu, jest antyliberalny, antykomunistyczny, jest nacjonalistą i konserwatywnym katolikiem, ksenofobem, przeciwnikiem polityki imigracyjnej, gospodarczo popiera także jakąś hybrydę trzeciodrogową może i nawet korporacjonizm(akurat tergo ostatniego nie jestem do konca pewien). Jest zwolennikiem poboru do wojska i szkolenia wojskowego ludności - militaryzm, oraz wznosząc hasła tylu "chwała wielkiej polsce" daje do zrozumienia że jest
Jest katolikiem tzn że jest faszystą! [...] Jest antykomunistyczny (jak Korwin) tzn jest faszystą!

@zakmacher: Nigdzie nie jest napisane że wystarczy być katolikiem lub wystarczy być antykomunistyczny. Jak widzisz podałem Ci zestaw wielu cech składających się na faszyzm, które poseł Winnicki spełnia.
Czym innym jest warunek konieczny a czym innym wystarczający.

Tak samo jak Kowalski(oprócz antyliberalnosci) ,którego szanujecie

Mylisz mnie z kimś.
Winnicki jest typowym faszystą, głosi kult państwa, polskości, uważa rozwiązania siłowe za usprawiedliwione, kult siły i zdrowego narodu, jest antyliberalny, antykomunistyczny, jest nacjonalistą i konserwatywnym katolikiem, ksenofobem, przeciwnikiem polityki imigracyjnej, gospodarczo popiera także jakąś hybrydę trzeciodrogową może i nawet korporacjonizm(akurat tergo ostatniego nie jestem do konca pewien). Jest zwolennikiem poboru do wojska i szkolenia wojskowego ludności - militaryzm, oraz wznosząc hasła tylu "chwała wielkiej polsce" daje do zrozumienia że jest imperialistą.

@
Winnicki jest typowym faszystą, głosi kult państwa, polskości, uważa rozwiązania siłowe za usprawiedliwione, kult siły i zdrowego narodu, jest antyliberalny, antykomunistyczny, jest nacjonalistą i konserwatywnym katolikiem, ksenofobem, przeciwnikiem polityki imigracyjnej, (...). Jest zwolennikiem poboru do wojska i szkolenia wojskowego ludności - militaryzm, oraz wznosząc hasła tylu "chwała wielkiej Polsce" daje do zrozumienia że jest imperialistą.

@Epoche: czekaj, czekaj, czy to nie znaczy że jest spełnieniem marzeń większości wykopków?
Przecież dokładnie taki