Aktywne Wpisy

mirko_anonim +28
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#gielda #xtb
Trzeba przyjąć porażkę z godnością. Wyciągam pieniądze ze stratą 5000 zł to nie na moje nerwy gdy wszystko czerwone, Więcej już nie stracę, a jeszcze w pracy cały czerwony siedzę. Tu się nie da zarobić nie wierzcie wykopkom bo wszystkie screeny preparują i naciągają was w interesie giełd abyście przewalali swoje własne pieniądze. Wolę trzymać pieniądze w skarpecie niż w tym kasynie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
·
#gielda #xtb
Trzeba przyjąć porażkę z godnością. Wyciągam pieniądze ze stratą 5000 zł to nie na moje nerwy gdy wszystko czerwone, Więcej już nie stracę, a jeszcze w pracy cały czerwony siedzę. Tu się nie da zarobić nie wierzcie wykopkom bo wszystkie screeny preparują i naciągają was w interesie giełd abyście przewalali swoje własne pieniądze. Wolę trzymać pieniądze w skarpecie niż w tym kasynie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
·

SoplicaTadeusz +50
Zastanawiam się czy gdybym zamontował sobie kamerkę w samochodzie to w przypadku zarejestrowania jakiegoś łamania przepisów na drodze mogę to zgłosić na policję? Tzn czy moje nagranie z kamerki może być wykorzystane jako podstawa do ukarania np. jakiegoś idioty wyprzedzającego na ciągłej? Zainspirował mnie do tego komentarz @cwlmod który chwali się i jest bardzo dumny ze swojego łamania przepisów i narażania życia niewinnych osób na niebezpieczeństwo. Gdybym mógł pomóc ukarać chociaż
źródło: temp_file2210496656479150415
Pobierz

Będziemy podwykonawcą dużego zamówienia na budowę tramwajów dla jednego z miast niemieckich. To dla nas nowa rola. Zamówienie może opiewać nawet na 100 tramwajów – powiedział nam Zbigniew Palenica, członek Zarządu Solarisa, odpowiedzialny za transport szynowy. Na razie producent nie zdradza o jakie miasto chodzi, a także z kim została nawiązana współpraca. Wiemy jedynie, że w ciągu kilku miesięcy firma z Bolechowa powinna rozpocząć dostawy dla swojego partnera. Wówczas to być może dowiemy się czegoś więcej na temat tej współpracy. Czy będzie to Monachium, które wybrało ofertę Siemensa? Zobaczymy. Przypomnijmy, że Solaris próbował swoich sił właśnie w tym przetargu, ostatecznie jednak wybrana została oferta złożona przez rodzimego producenta.
Podwykonawstwo – to będzie nowa rola Solarisa. Dotychczas polska firma dostarczała samodzielnie tramwaje dla niemieckich miast. To Jena i Brunszwik. Przed Solarisem kolejne zlecenie, tym razem z Lipska. Efekty tej współpracy będziemy mogli zobaczyć na przyszłorocznych targach InnoTrans w Berlinie – zapewnia Zbigniew Palenica. Solaris jest zatem cały czas obecny na rynku naszych zachodnich sąsiadów. To przecież nie tylko kontrakty tramwajowe, ale także, a może przede wszystkim autobusy.
O dalszych tramwajowych planach Solarisa i kolejnych rynkach rozmawialiśmy na Trako ze Zbigniewem Palenicą. Już wkrótce na łamach InfoTram wywiad z przedstawicielem firmy z Bolechowa.
http://infotram.pl/solaris-w-nowej-roli_more_78596.html
#solaris #komunikacjamiejska #tramwaje #niemcy #polska