Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się czy gdybym zamontował sobie kamerkę w samochodzie to w przypadku zarejestrowania jakiegoś łamania przepisów na drodze mogę to zgłosić na policję? Tzn czy moje nagranie z kamerki może być wykorzystane jako podstawa do ukarania np. jakiegoś idioty wyprzedzającego na ciągłej? Zainspirował mnie do tego komentarz @cwlmod który chwali się i jest bardzo dumny ze swojego łamania przepisów i narażania życia niewinnych osób na niebezpieczeństwo. Gdybym mógł pomóc ukarać chociaż jednego takiego szympansa to byłbym spełniony.

#polska #polskiedrogi #wypadek #prawojazdy #pytanie #pytaniedoeksperta #policja
SoplicaTadeusz - Zastanawiam się czy gdybym zamontował sobie kamerkę w samochodzie to...

źródło: temp_file2210496656479150415

Pobierz
  • 103
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 55
@cwlmod Zawołałem cię tylko z przyzwoitości, bo uważam, że jeśli zrobiłem o tobie wpis to powinieneś o tym wiedzieć. Natomiast w dupie mam twoją opinię, bo jak mógłbym poważnie traktować człowieka, który uważa że mocniejsze wciśnięcie gazu robi z niego lepszego kierowcę i publicznie chwiali się narażeniem życia innych ludzi.
  • Odpowiedz
@SoplicaTadeusz: Ale ty po prostu jesteś słabym kierowcą i niezbyt lotnym człowiekiem. Ja żadnego zagrożenia nie stwarzam, ale ty robisz to za każdym razem jak wsiadasz za kółko i wyprzedzasz na przejściach dla pieszych. Oczywiście, jedziesz powoli, więc masz w tyłku resztę przepisów

Zielonka jeszcze nie przeszła szkoły życia z wami, więc chciało jej się rozpisać
https://wykop.pl/wpis/80152317/smieszne-jest-to-ze-ludzie-sa-oburzeni-ze-chca-wpr/strona/4#279251709
  • Odpowiedz
  • 117
@cwlmod a to nie ty przypadkiem r--------s nowego i30n na Puławskiej bo masz refleks szachisty i nie hamowałeś gdy ci typ wyjechał na czerwonym?
  • Odpowiedz
  • 41
@cwlmod Ja nie stwarzam zagrożenia w wyniku ordynarnego łamania przepisów drogowych. I może to być dla ciebie szok ale zgadzam się co do tego, że jeśli ktoś jedzie 85 na ograniczeniu do 120 to również stwarza poważne zagrożenie dla ruchu i wie to każdy kto jechał kiedyś ekspresówką. Ale czy to jest jakikolwiek usprawiedliwienie tego, żebyś mógł z---------ć 180 i wykonywać jakieś inne dziwne manewry? Nie jest. Tłumaczenie "on źle robi
  • Odpowiedz
@SoplicaTadeusz: widzę że i ja się załapałem :D ten baran kierowca nie zasługuje na nic innego niż czarna lista i brak atencji. Oby tylko szybko się wbił w jakieś drzewo i zakończył nędzny żywot bo o tym że prędzej czy później to się wydarzy jestem przekonany
  • Odpowiedz
@SoplicaTadeusz: Abstrahując od tego czy jazda z prędkością 180km/h jest zgodna z prawem czy nie. Przyjmijmy na chwilę że jest:
Cwelmod tak bardzo musi sobie rekompensować małego siurka, że mu się zaczęło wydawać, że do jazdy 180km/h po autostradzie trzeba jakiegoś specjalnego skilla XD
A to wystarczy po prostu auto w którym nie odpadają uszy od hałasu przy takiej prędkości. Większość ludzi jeździ dużo wolniej, bo:
A) w większości aut
  • Odpowiedz
@SoplicaTadeusz: możesz jak jesteś śmietnikiem niewolnikiem xD na szczęście policja ma w------e w wasze filmiki,bo nie ma na to czasu i środków. Nie ma też chęci, bo jak zaczną z tym coś robić to będą dotawać tysiące waszych z-------h filmikow dziennie i to weryfikować. Pomiając, fakt, że i tak nie ustalą sprawcy, bo musiałby sie przyznać, a wy te filmiki musielibyście dostarczyć na płycie osobiście składając zawiadomienie. Mniemam po Twoim
  • Odpowiedz