Aktywne Wpisy
GabrielOcello +401
Rozumiecie w ogóle bekę, że pomimo tak dużego sprzeciwu społeczeństwa pachoły z rządu dalej kminią jak tą j----ą ustawę przepchnąć dalej, bo im tak pan deweloper powie? To jest taka abstrakcja, że nie mogę xD ja wiem, że myślenie o rządzie, który działa w służbie obywateli to jakaś utopia, ale to jest już srogie mafijne działania i łapówkarstwo, a oni się nawet z tym nie kryją. Jak se myśle kogo mamy w
mickpl +632
Jak te patałachy serio przegłosują 0% które zrujnuje życie dziesiątkom tysięcy młodych ludzi, którzy stali w nocnych kolejkach i wepchnęli ich o margines błędu na sejmową większość - to powinni przez tych samych ludzi zostać wywiezieni na taczkach.
Większego świństwa zrobić swoim wyborcom się w zasadzie nie da.
#nieruchomosci
Większego świństwa zrobić swoim wyborcom się w zasadzie nie da.
#nieruchomosci
#pytanie #pytaniedoeksperta #matematyka
@xylorin: Z takim podejściem to raczej tak:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Granica_funkcji
jeśli masz jakąś funkcję, która zmierza do pewnej wartości ale jej nie osiąga, to granicą tej funkcji jest ta wartość do której dąży - tak w skrócie.
@Kutzyk: Poza klasami mat/inf/fiz itp praktycznie nigdy nie było.
@xylorin: Wzory pewnie masz, a więc podam Ci "intuicyjną definicję".
Wyobraź sobie, że jesteś choler schlany i próbujesz dojść do chaty. Z każdym krokiem (o ile możesz chodzić) jesteś bliżej, ale tak naprawdę, to nigdy nie dojdziesz do domu. Chata jest granicą, do której dążysz, ale nigdy nie dojdziesz.
Wiem, że nie pomogłem, ale tak mi się skojarzyło. ( ͡° ͜