Wpis z mikrobloga

Co beka w lidlu XD Stoje w kolejce, przede mną gość, typowy prywaciorz. N-----ł cały wózek Nutelli bo promocja - 11 cebuli za tą dużą podlatuje kierownik zdyszany zmachany i do prywaciorza - Sorry ziomeg ale Ci tego nie sprzedam na fakutre. Czemu nie? Pyta prywata. No bo po 6 sztuk na łeb ( ͡° ͜ʖ ͡°) J---ć takich Januszy co w--------ą cały sklep z promocyjnej Nutelli na 2 koła cebulionów żeby potem dawać na handel za 15. Gardze wami #lidl #januszebiznesu #cebuladeals
  • 91
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

LIDL ma na celu zarabianie pieniędzy. Skoro wykazują ,że zarabiają na sprzedaży danego towaru to dlaczego nie zamówią od dostawcy kilku tirów z tym produktem i nie sprzedadzą oboje przecież powinni być zadowoleni. Jednak nie robią tego a dostawy są śmiesznie niskie.

Czyli piłka prosta piłka marża nie rekompensuje kosztów sprzedaży. Czyli dumping. Nieuczciwa konkurencja.

@adam-skowyt: Czego nie rozumiesz? Producent oferuje im pewną partię towaru w atrakcyjniejszej cenie (bez swojej
  • Odpowiedz
@rzep:

Tutaj się zdziwisz. :

Marża handlowa musi pokrywać typowe koszty prowadzenia działalności gospodarczej oraz zapewniać inwestorowi zysk gwarantujący optymalną rentowność kapitału. Jest to marża stosowana zazwyczaj dla danego towaru lub usługi, zbywanych w danym typie obiektu
  • Odpowiedz
Marża handlowa musi pokrywać typowe koszty prowadzenia działalności gospodarczej oraz zapewniać inwestorowi zysk gwarantujący optymalną rentowność kapitału. Jest to marża stosowana zazwyczaj dla danego towaru lub usługi, zbywanych w danym typie obiektu handlowego.

@adam-skowyt: I w ogólnym rozliczeniu zapewnia. Ja mam prawo sprzedać od czasu do czasu produkt ze znacznym upustem mojemu dobremu klientowi, na którym już dużo zarabiam. On też ma prawo sprzedać ze znacznym upustem, jeśli chce np. tym przyciągnąć
  • Odpowiedz
@jam_nick: Jak byłem w Lidlu to też typowe polaczki,była promocja liptop za 99gr bodajże i co? nawalili cały wózek a dokładnie 256( ͡° ͜ʖ ͡°).Nie no patrze se a tu wieża z liptonów, i do cieżarówki.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@jam_nick: nie rozumiem takich ludzi. Kup taniej, drożej sprzedaj, tak się kręci handel od wymyslenia słowa 'handel' i wcześniej. Weźcie sobie cały wózek maści, na mój rachunek.
  • Odpowiedz
@zdanewicz: Nie przydział jedzenia a po prostu sklep nie chce sprzedać całego towaru jednemu klientowi tylko rozłożyć go na wielu bo jest to bardziej opłacalne.
Jak kupowali cukier paletami to też nakładali ograniczenia, też nie słyszałeś?
  • Odpowiedz
@adam-skowyt: Jeśli sądzisz że Lidl załamał prawo zawsze możesz to zgłosić do prokuratury.
Wątpię jednak by jakikolwiek sklep o-----ł by promocję na której mógłby wpaść prawnie
  • Odpowiedz
@jam_nick: a wiesz dlaczego janusze biznesu chodzą po takich lidlach i wykupują towar? bo gówniane markety kupują całymi paletami od producenta i mają cholernie zaniżoną cenę, gdzie u nich cena w detalu jest niższa niż cena w hurtowni. Więc nie ma co się dziwić, że ten biedny janusz idzie kupić tam gdzie jest taniej.

Zaraz lewaki będą stękać, że takie prawo rynku. G---o a nie prawo, bo markety wchodzą z
  • Odpowiedz