Aktywne Wpisy
asimovv +173
Którą akcję w historii wykopu wspominacie najbardziej? Mi osobiście najbardziej zapadł w pamięć ekskluzywny wywiad z bandytą, który pomimo wyrządzenia krzywdy bardzo wielu osobom był przyjęty przez właściciela oraz administrację portalu jak gwiazda rocka, autorytet moralny z którym się rozmawia o życiu i czerpie inspirację.
#20latwykopu
#20latwykopu
źródło: 12a5262f60ee4cef9e000e9542d880e607379f68a429c5e6297c90c197c73bd8
Pobierz
wfyokyga +301
Już mi usunęli wpis o zwolnieniu więźniów politycznych i cenzure. Teraz prawdopodobnie pora na bana dla mnie ale ja się was nie boję zbrodniarze
źródło: temp_file4255636524256397681
Pobierz

Mam stringa "AAA BBB CCCC DDD sa dasd sad sadas sad sad asd dasd". Jak widać początęk składa się z wyrazów tylko z wielkich liter. Niestety liczba wyrazów z wielkimi literami nie jest znana czasem jest ich 2 czasem 5. Chciałbym wyciągnąc tego stringa który składa się z wielkich liter czyli AAA BBB CCCC DDD.
Na ten moment wymyśliłem, żeby wrzucić każdy wyraz do tablicy, później zrobić pętlę i sprawdzać każdy wyraz wyrażeniem regularnym i jeśli trafię na wyraz nie zawierający tylko wielkich liter przerywam pętlę. Jest jakiś łatwiejszy sposób na to?
"( *[A-Z]+)*"złapie ci dokładnie to, co chcesz.String[] ar = title.split(" ");StringBuilder strb = new StringBuilder();
for(String str:
String mydata = "11AAAAAA IMAGIS AAASA test test test SA sdas KDSA";Pattern pattern = Pattern.compile("([0-9A-Z]+)*");
Matcher matcher = pattern.matcher(mydata);
"( ?[0-9A-Z]+)*"i będzie dobrze. Spację umieściłem na początku, żeby nie łapała się ta z końca. Jeżeli spacji może być kilka, zamień?na*.https://regex101.com/r/kS8rB5/2
Fakt zapomniałem o spacji, dzięki wielki ! :)
wtedy będzie lapac wszystkie białe znaki, a regex będzie bardziej explicit