Aktywne Wpisy

kieubasa +62

Ryksa +6
Mężczyźni którzy nie dotykali kobiety są żałośni. Coś jest z wami nie tak i tyle. Zamiast zrozumieć o co chodzi to zostajecie incelami w internecie, skill issue xD Trzeba było słuchać i uważać jak wam dziewczyny mówiły czego potrzebują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na

Mam:
- FOS + grupy
w FOS mam: role: ROLEUSER i ROLEADMIN
co chcę osiągnąć:
www.example.com/strona/nazwastrony1
www.example.com/strona/nazwastrony2
www.example.com/strona/nazwastrony3
itd...
teraz potrzebuję zrobić tak, aby odpowiednia grupa miała dostęp tylko do strony1, inna grupa miała dostęp do strony2 itd...
jak to zrobić?
Sprawdzać za każdym razem przed wyświetleniem strony w kontrolerze klasy czy użytkownik posiada grupę która pozwala na wyświetlanie danej strony?
Jak zdefiniować która grupa ma dostęp do strony1, która do strony2 itd?
nauczycielmoże posiadać roleuczy+wystawia_oceny+sprawdza_liste_obecnosci.Wtedy jak masz wielu nauczycieli, przydzielasz ich do grupy i wszyscy zyskują ten zestaw ról. Jak potem chcesz zmienić masowo uprawnienia nauczycieli, to modyfikujesz tylko role przypisane do grupy, a nie role dla każdego nauczyciela z
Komentarz usunięty przez autora
czyli w moim przypadku byłoby to:
grupa 1: ROLESITE1
grupa 2: ROLESITE2
i tak
example.com/101 będę musiał ręcznie w kodzie definiować 101 ról co jest bez sensu...
accesscontrol:
- { path: ^/blog/admin/update|details, roles: ROLEADMIN }
- { path: ^/blog/admin, roles: ROLEMODERATOR
@qwelukasz: Możesz użyć annotacji w kontrolerze: http://symfony.com/doc/current/bundles/SensioFrameworkExtraBundle/annotations/security.html
@MacDada:
Najprościej rzecz ujmując. Są przez API pobierane dane bilingowe z różnych systemów.
Każdy użytkownik ma mieć dostęp do tego samego zestawu danych (np. bilingi, płatności, faktury, itp..) ale z innego
Tzn wyjaśniłeś do czego mają mieć użytkownicy dostęp – a nie „dlaczego” – inaczej mówiąc co decyduje, że akurat użytkownik „A” ma dostęp do kanału „7”? Jak reprezentujesz kanał? Skąd wiesz, co ma się pokazać po wejściu na
/7? To jest jakiś obiekt w bazie? Jakaś konfiguracja?Inaczej mówiąc: od czego Ty chcesz, żeby było
@MacDada: Administrator. On decyduje kto ma