Wpis z mikrobloga

dlaczego ludzie nie lubią androida:
1. kup androida w markecie z promocji/dostan na umowę o wartości 300-400 zl
2. uzywaj przestarzalej technologii/starego androida sprzed kilku lat i narzekaj na lagi/zawieszki
3. w---w się i kup apple ip 5/6 za 2-3k zł
4. spamuj mirko ze apple to jedyny słuszny wybór, a android to wolne gowno
5. żyj w niewiedzy i nie przyjmuj do wiadomości ze androidy za ta sama cenę są mocniejsze, szybsze i bardziej przyjazne uzytkownikowi

na koniec dodam że możecie sobie darować pisząc ze hurr durr IP 1/2/3 taki stary, a działa lepiej niż obecne androidy, miałem już nie raz doczynienia ze starymi iphonami i są one równie wolne jak stare androidy

niecały tydzień temu minely 2 lata od kiedy kupiłem samsunga galaxy note 3, i działa równie dobrze jak po zakupie i jest lepszy od wszystkich iphonow, poza aparatem, a teraz już jest note 4,5.. nie mówiąc już o nowych nexusach, sony zetkach czy htc, każdy z tych nowych smartphonow jest dużo lepszy od IP i co najważniejsze android się dalej rozwija i pokazuje nowosci, Apple 6s tylko pokazuje że po śmierci Jobsa skończyły się rewolucyjne pomysły i teraz zarabiają tylko na fanboyach kopiujac pomysły z androida

obecne androidy są 3-4 lata przed iphonami

#android #iphone #apple
  • 180
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@enzojabol: A czytać ze zrozumieniem to Ty potrafisz?
Kluczowe zdanie:

Reszta to tylko dodatek.

Wytłumaczę, bo rozumiem, że inaczej się nie da: podstawową funkcją telefonu są rozmowy głosowe i smsy, reszta -czyt. aplikacje, są dodatkiem do tego wszystkiego. I tak naprawdę kłócenie się o to, że jakiś system wykonuje zestaw X czynności w czasie 1,2 sek. szybszym, niż system Y jest nic nie warte. Teraz rozumiesz?
  • Odpowiedz
@pqp_1:
A i jak ok. rok temu kumpel mi się chwalił ip6 plus i mu się klawiatura zacieła kilka razy przy wpisywaniu tekstu to #beka

Dla mnie ipki to gunwo (a dla macochistów andki to gunwo) ale każdy używa co lubi więc myślę że nie ma sensu znowu darude shitstorm robić
  • Odpowiedz
@pqp_1: Dlatego też spokojnie można brać Windows Phone ( ͡° ͜ʖ ͡°) A co do Apple'a, to nowe modele rzeczywiście są ładne, ładnie chodzą, mają dobre wyświetlacze, ale wydawanie na telefon ponad dwa tysiące, to już chyba lekka przesada. No chyba, że zarabia się 15k na miesiąc...
  • Odpowiedz
@pqp_1: dziwne rzeczy opowiadasz. Ja mialem androida, symbiana, windowsphone'a a teraz iosa. Ios nigdy mi sie nie zacial, pracuje szybko, elegancko. Bylem wielkim przeciwnikiem grajfonów ale po roku uzywania 5s sadze, ze nie wrocilbym do androida. Sprobuj a sam sie przekonasz.
  • Odpowiedz
@Lysy88: jak tam oglądanie stron internetowych w rozdzielczości 320x480px? xDDDD nie wypala oczu? Ten telefon mimo full hd, w takiej rozdziałce wyświetla strony.. Kolega ma tą deskę do krojenia, słaba według mnie :P jedynie aparat znośny;p
  • Odpowiedz
@pqp_1: Miałem i nadal mam nieprzyjemność używać telefonów z jabłkiem i nie rozumiem jak można powiedzieć ze ip3 czy nawet 4 działa tak jak obecne androidy. Uzywałem ip4 i po 3 latach stał sie niemalże niezdatny do użytku. Teraz mam iPhone 5 i wiem ze za rok juz będę musiał wymieniać telefon. Nigdy więcej, android ma znacznie więcej funkcji które potem są adaptowane do iOS i nazywane "innowacją". Nie mówiąc
  • Odpowiedz
@pqp_1:
Telefon ma działać niezależnie od ceny. Nie wymagam od niego żeby ogarniał jakieś wymagające gry czy aplikacje, ale jak się zawiesza podczas odbierania polaczenia no to k---a śmiech na sali
  • Odpowiedz
Apple 6s tylko pokazuje że po śmierci Jobsa skończyły się rewolucyjne pomysły

@pqp_1: przed śmiercią Joba też ich nie było. Jedynymi rewolucyjnymi rzeczami jaką mają to wygląd i marketing. Wszystko inne skopiowali z czegoś co już istniało, obcięli funkcji, zrobili ładny wygląd i dobrze rozreklamowali ;)
  • Odpowiedz
@pqp_1:

3. w---w się i kup lumię za 400-500 zł
4. spamuj mirko ze windowsphone to jedyny słuszny wybór, a android to wolne gowno
5. @pqp_1 żyje w niewiedzy i nie przyjmuje do wiadomości że windows phone za tą samą cenę jest wydajniejszy i bardziej przyjazny użytkownikowi.
  • Odpowiedz
działa równie dobrze jak po zakupie i jest lepszy od wszystkich iphonow, poza aparatem, a teraz już jest note 4,5.. nie mówiąc już o nowych nexusach

@pqp_1: ahahahah, widzisz, jak ktoś jest debilem to i się może nabrać. Ale widzisz, miałem okazje mieć Nexusa 4 oraz 6 (flagowce!) oraz OPO (i mase innych telefonow z andkiem jak wiekszosc z was byla w podstawowce jeszcze) - i mozna o nich dlugo
  • Odpowiedz