dlaczego ludzie nie lubią androida: 1. kup androida w markecie z promocji/dostan na umowę o wartości 300-400 zl 2. uzywaj przestarzalej technologii/starego androida sprzed kilku lat i narzekaj na lagi/zawieszki 3. w---w się i kup apple ip 5/6 za 2-3k zł 4. spamuj mirko ze apple to jedyny słuszny wybór, a android to wolne gowno 5. żyj w niewiedzy i nie przyjmuj do wiadomości ze androidy za ta sama cenę są mocniejsze, szybsze i bardziej przyjazne uzytkownikowi
na koniec dodam że możecie sobie darować pisząc ze hurr durr IP 1/2/3 taki stary, a działa lepiej niż obecne androidy, miałem już nie raz doczynienia ze starymi iphonami i są one równie wolne jak stare androidy
niecały tydzień temu minely 2 lata od kiedy kupiłem samsunga galaxy note 3, i działa równie dobrze jak po zakupie i jest lepszy od wszystkich iphonow, poza aparatem, a teraz już jest note 4,5.. nie mówiąc już o nowych nexusach, sony zetkach czy htc, każdy z tych nowych smartphonow jest dużo lepszy od IP i co najważniejsze android się dalej rozwija i pokazuje nowosci, Apple 6s tylko pokazuje że po śmierci Jobsa skończyły się rewolucyjne pomysły i teraz zarabiają tylko na fanboyach kopiujac pomysły z androida
@enzojabol: A czytać ze zrozumieniem to Ty potrafisz? Kluczowe zdanie:
Reszta to tylko dodatek.
Wytłumaczę, bo rozumiem, że inaczej się nie da: podstawową funkcją telefonu są rozmowy głosowe i smsy, reszta -czyt. aplikacje, są dodatkiem do tego wszystkiego. I tak naprawdę kłócenie się o to, że jakiś system wykonuje zestaw X czynności w czasie 1,2 sek. szybszym, niż system Y jest nic nie warte. Teraz rozumiesz?
@ironman49: Ale to wina samsunga a nie androida. Czysty android nie laguje. Pretensje mniej tylko i wyłącznie do samsunga a nie do systemu bo system jest git. To nakładka go zabija.
@pqp_1: Dlatego też spokojnie można brać Windows Phone ( ͡°͜ʖ͡°) A co do Apple'a, to nowe modele rzeczywiście są ładne, ładnie chodzą, mają dobre wyświetlacze, ale wydawanie na telefon ponad dwa tysiące, to już chyba lekka przesada. No chyba, że zarabia się 15k na miesiąc...
@pqp_1: dziwne rzeczy opowiadasz. Ja mialem androida, symbiana, windowsphone'a a teraz iosa. Ios nigdy mi sie nie zacial, pracuje szybko, elegancko. Bylem wielkim przeciwnikiem grajfonów ale po roku uzywania 5s sadze, ze nie wrocilbym do androida. Sprobuj a sam sie przekonasz.
@Lysy88: jak tam oglądanie stron internetowych w rozdzielczości 320x480px? xDDDD nie wypala oczu? Ten telefon mimo full hd, w takiej rozdziałce wyświetla strony.. Kolega ma tą deskę do krojenia, słaba według mnie :P jedynie aparat znośny;p
@pqp_1: Miałem i nadal mam nieprzyjemność używać telefonów z jabłkiem i nie rozumiem jak można powiedzieć ze ip3 czy nawet 4 działa tak jak obecne androidy. Uzywałem ip4 i po 3 latach stał sie niemalże niezdatny do użytku. Teraz mam iPhone 5 i wiem ze za rok juz będę musiał wymieniać telefon. Nigdy więcej, android ma znacznie więcej funkcji które potem są adaptowane do iOS i nazywane "innowacją". Nie mówiąc
@pqp_1: Telefon ma działać niezależnie od ceny. Nie wymagam od niego żeby ogarniał jakieś wymagające gry czy aplikacje, ale jak się zawiesza podczas odbierania polaczenia no to k---a śmiech na sali
Apple 6s tylko pokazuje że po śmierci Jobsa skończyły się rewolucyjne pomysły
@pqp_1: przed śmiercią Joba też ich nie było. Jedynymi rewolucyjnymi rzeczami jaką mają to wygląd i marketing. Wszystko inne skopiowali z czegoś co już istniało, obcięli funkcji, zrobili ładny wygląd i dobrze rozreklamowali ;)
3. w---w się i kup lumię za 400-500 zł 4. spamuj mirko ze windowsphone to jedyny słuszny wybór, a android to wolne gowno 5. @pqp_1 żyje w niewiedzy i nie przyjmuje do wiadomości że windows phone za tą samą cenę jest wydajniejszy i bardziej przyjazny użytkownikowi.
działa równie dobrze jak po zakupie i jest lepszy od wszystkich iphonow, poza aparatem, a teraz już jest note 4,5.. nie mówiąc już o nowych nexusach
@pqp_1: ahahahah, widzisz, jak ktoś jest debilem to i się może nabrać. Ale widzisz, miałem okazje mieć Nexusa 4 oraz 6 (flagowce!) oraz OPO (i mase innych telefonow z andkiem jak wiekszosc z was byla w podstawowce jeszcze) - i mozna o nich dlugo
@pqp_1: jeden placze ze za 2,6k woli androida, drugi placze ze iphony sa drogie ale dzialaja zajebiscie. A ty nalezysz do #bojowkawindowsphone i masz tani sprzet, laczacy niezawodnosc iphona z cena gowno androida.
1. kup androida w markecie z promocji/dostan na umowę o wartości 300-400 zl
2. uzywaj przestarzalej technologii/starego androida sprzed kilku lat i narzekaj na lagi/zawieszki
3. w---w się i kup apple ip 5/6 za 2-3k zł
4. spamuj mirko ze apple to jedyny słuszny wybór, a android to wolne gowno
5. żyj w niewiedzy i nie przyjmuj do wiadomości ze androidy za ta sama cenę są mocniejsze, szybsze i bardziej przyjazne uzytkownikowi
na koniec dodam że możecie sobie darować pisząc ze hurr durr IP 1/2/3 taki stary, a działa lepiej niż obecne androidy, miałem już nie raz doczynienia ze starymi iphonami i są one równie wolne jak stare androidy
niecały tydzień temu minely 2 lata od kiedy kupiłem samsunga galaxy note 3, i działa równie dobrze jak po zakupie i jest lepszy od wszystkich iphonow, poza aparatem, a teraz już jest note 4,5.. nie mówiąc już o nowych nexusach, sony zetkach czy htc, każdy z tych nowych smartphonow jest dużo lepszy od IP i co najważniejsze android się dalej rozwija i pokazuje nowosci, Apple 6s tylko pokazuje że po śmierci Jobsa skończyły się rewolucyjne pomysły i teraz zarabiają tylko na fanboyach kopiujac pomysły z androida
obecne androidy są 3-4 lata przed iphonami
#android #iphone #apple
Kluczowe zdanie:
Wytłumaczę, bo rozumiem, że inaczej się nie da: podstawową funkcją telefonu są rozmowy głosowe i smsy, reszta -czyt. aplikacje, są dodatkiem do tego wszystkiego. I tak naprawdę kłócenie się o to, że jakiś system wykonuje zestaw X czynności w czasie 1,2 sek. szybszym, niż system Y jest nic nie warte. Teraz rozumiesz?
Pretensje mniej tylko i wyłącznie do samsunga a nie do systemu bo system jest git. To nakładka go zabija.
A i jak ok. rok temu kumpel mi się chwalił ip6 plus i mu się klawiatura zacieła kilka razy przy wpisywaniu tekstu to #beka
Dla mnie ipki to gunwo (a dla macochistów andki to gunwo) ale każdy używa co lubi więc myślę że nie ma sensu znowu darude shitstorm robić
Telefon ma działać niezależnie od ceny. Nie wymagam od niego żeby ogarniał jakieś wymagające gry czy aplikacje, ale jak się zawiesza podczas odbierania polaczenia no to k---a śmiech na sali
@pqp_1: przed śmiercią Joba też ich nie było. Jedynymi rewolucyjnymi rzeczami jaką mają to wygląd i marketing. Wszystko inne skopiowali z czegoś co już istniało, obcięli funkcji, zrobili ładny wygląd i dobrze rozreklamowali ;)
3. w---w się i kup lumię za 400-500 zł
4. spamuj mirko ze windowsphone to jedyny słuszny wybór, a android to wolne gowno
5. @pqp_1 żyje w niewiedzy i nie przyjmuje do wiadomości że windows phone za tą samą cenę jest wydajniejszy i bardziej przyjazny użytkownikowi.
@pqp_1: ahahahah, widzisz, jak ktoś jest debilem to i się może nabrać. Ale widzisz, miałem okazje mieć Nexusa 4 oraz 6 (flagowce!) oraz OPO (i mase innych telefonow z andkiem jak wiekszosc z was byla w podstawowce jeszcze) - i mozna o nich dlugo