#cplusplus #programowanie Mam pewien program, który nadaje i odbiera tekst na znanym mi porcie. Za pomocą putty w trybie raw mogę się połączyć, wysyłać i odbierać tekst do tego programu. Jakie zagadnienia muszę zgłębić, aby napisać w C++ klienta w trybie raw?
@wytrzzeszcz: Nie mam specyfikacji programu. Mam listę komend, ip i port, pod którym program jest dostępny. Przez putty w trybie raw działa. Bardziej mi chodzi o Windowsa.
@wytrzzeszcz: @JoeBlade: Rozumiem, że połączenie będzie podtrzymane stale i jeśli program wyślę zmianę stanu jakiegoś parametru, to automatycznie mi to odbierze? Chodzi mi o nasłuch.
@Adrian77: jednak zmienię zdanie i polecę sockety windowsowe. Callbacki załatwią sprawę z biegłym odczytywaniem danych na porcie. Na WinApi zrobisz to raz dwa. Zacznij od przeglądnięcia sampli na codeproject
Mam pewien program, który nadaje i odbiera tekst na znanym mi porcie. Za pomocą putty w trybie raw mogę się połączyć, wysyłać i odbierać tekst do tego programu. Jakie zagadnienia muszę zgłębić, aby napisać w C++ klienta w trybie raw?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu