Aktywne Wpisy
oficjalniemartwa +74
Czemu młodzi ludzie teraz są tacy zamuleni?
Serio, pracuje z takimi 18-20+ lvl i ruszają się wolniej niż moja babcia. Zero życiowego wigoru i od miesiaca trzeba im pokazywac kazda rzecz palcem i powtarzać 10 razy co maja robić, jakby codziennie dopiero zaczynali prace w tym miejscu. W dodatku mowią niewyraźnie.
Już nie wspomnę o podejściu do czasu pracy, mają na 8:00, to oznacza dla nich, że o 8 wysiadają na przystanku pod robotą xD
Nie jestem zwolennikiem z--------u i januszeksów, a przymus pracy celem utrzymania funkcji życiowych, to najgorsze co ludzie zgotowali sobie na wzajem, ale nie dziwie się, że pracodawcy narzekają na zetki. A c--j, możecie mnie wyzywać od boomerów, ale mówię czego doświadczam.
Serio, pracuje z takimi 18-20+ lvl i ruszają się wolniej niż moja babcia. Zero życiowego wigoru i od miesiaca trzeba im pokazywac kazda rzecz palcem i powtarzać 10 razy co maja robić, jakby codziennie dopiero zaczynali prace w tym miejscu. W dodatku mowią niewyraźnie.
Już nie wspomnę o podejściu do czasu pracy, mają na 8:00, to oznacza dla nich, że o 8 wysiadają na przystanku pod robotą xD
Nie jestem zwolennikiem z--------u i januszeksów, a przymus pracy celem utrzymania funkcji życiowych, to najgorsze co ludzie zgotowali sobie na wzajem, ale nie dziwie się, że pracodawcy narzekają na zetki. A c--j, możecie mnie wyzywać od boomerów, ale mówię czego doświadczam.
wonsisko +1
co mogę dobrego jutro kupić do jedzenia, żeby pobudzić apetyt
słucham państwa
słucham państwa
Wojna, miedzy W-wa i Bialymstokiem.
Przed wojna zabili swiniaka, mieso i slonina poszly w 2 osobne beczki. Jak wojna sie skonczy, to mialo byc odkopane i zjedzone. Niejaka Kowalowa czesto chodzila z lopatka i sprawdzala czy jest. Akurat we wsi byli Niemcy, zorientowali sie, odkopali beczki i... wolaja po swojemu, aby podejsc.
Wszyscy w strachu, matka babci i sasiadka, tylko babcia ruszyla, poszla do Niemcow. Oni dali slonine i pozwolili jej odejsc. Za chwile znow wolaja. Znow podeszla, bo reszta paraliz. Dali jej mieso i odeszla.
Niemcy zabrali polowe, zawineli sie i tyle z nimi.
Pare lat pozniej, Wigilia, Tym razem Ruscy na kwaterze. Wciaz wojna. Wigilia. Ruscy widza, ze wszystko przygotowane, wiec opuscili izbe. Gdzies tam jedza obierki i resztki. Matka babci idzie do nich i zaprasza ich. Wszyscy razem, tak mija Wigilia i swieta. Wszyscy w rodzinie przezyli wojne.
Wizyte Niemcow i Ruskich. Wsrod tych i tych rowniez byli ludzie.
Obecnie jest grill, jesli padnie 20 plusow, moge zrobic AMA z babcia, ktora twierdzi, ze bardzo duzo pamieta z czasow wojny, w sumie jak mowi, wszystko.
Bylo tez mniej cool story, o Zydach zakopanych na zywca, po ktorych jezdzono samochodami.
#babcia #grill #wojna #coolstory #ocieplaniewizerunkuokupantow
http://www.wykop.pl/link/2762343/ama-z-babcia-na-grillu-lat-79-swiadek-ii-wojny-swiatowej/
12 plusow, ale sprobujmy. Zapraszam do zadawania pytan.
Moja babcia też miała 7 lat i to dokładnie, bo urodziła się 1 września 1932.
Zawsze mi mówi, jak to się cieszyła, że 1 września pójdzie do szkoły... Wiadomo - dzieciaki zawsze są podekscytowane, bo już są takie duże i idą do szkoły! Tak samo jak dzisiejsze maluchy, tak samo cieszyła się moja babcia 76 lat temu... I nie poszła, bo wybuchła wojna...
Dodatkowo mieszkała wtedy
Później przyszli ruscy, ale akurat tam tylko kilku żołnierzy. Babcia na pierwszy obias zrobiła to samo czyli ziemniaków nagotowały z mamą i gar kapusty.
Jeden zjadł same ziemniaki
@vartan: Po ludzku sie nie da?
"#moj #rozowypasek #postanowil #wizyta #u #rodzina. #wlasnie #sluchac #opowiesc #babcia #lvl #79. "
Poruszyłbym kwestie nazewnictwa. Jeśli ktoś kogoś poniża, używa określeń a la "gnida", "robactwo" tym sposobem ustanawia go w swojej hierarchii niżej niż człowieka. W tym rzecz, że osoba, która używa tych określeń ma mniejsze skrupuły do zabicia drugiej osoby. Tutaj Niemcy jak i Ruscy widzieli człowieka, drugą osobę.