Wpis z mikrobloga

@megawatt: Jest, np. Enea w dalszym ciągu skrzynki oznacza, jak jest starego typu oznaczenie to obok jest też nowe, mimo że ten sam numer. Takich skrzynek obok siebie może być 2, 3... W energetyce lepiej się nie mylić, bo chodzi o ludzkie życie.
@fred_flinston: mam prawo do własnej opinii, a jest ona taka, że nie podoba mi się to akwarium i ta pseudo meblościanka pod spodem. podobają mi się setki murali i ozdób w mieście - ta jest chyba pierwszą, która nie podoba mi się aż tak, że to napisałam.
Takich skrzynek obok siebie może być 2, 3... W energetyce lepiej się nie mylić, bo chodzi o ludzkie życie.

@HorribileDictu: no i co z tego, przecież elementy na których się manipuluje są wewnątrz - gdzie może być (w zasadzie powinno) właściwe oznaczenie.
To jest przestrzeń miejska i powinno wyglądać odpowiednio, przy zachowaniu właściwej funkcjonalności, ale funkcjonalność nie może być najważniejsza.
ytanie czy w ogóle w chwili obecnej takie oznaczenie jest potrzebne?

@megawatt: zdziwiłbyś się, jak bardzo. Tepsa (czy jak się tam ta.... pani teraz nazywa) od dawna nie ma już własnych ekip terenowych, tylko firmy podwykonawcze, które z kolei na śmieciowych umowach zatrudniają ludzi, rotacja jest bardzo duża, więc bardzo często w teren jedzie niezorientowany pracownik, a takie szafy potrafią czasem być megatrudne do znalezienia. Nie każda stoi w oczywistym, widocznym
gdzie może być (w zasadzie powinno) właściwe oznaczenie.

@megawatt: Oznaczenie musi być na zewnątrz, kiedy coś się dzieje złego nie ma czasu na szukanie odpowiedniej skrzynki. "Gładkie" skrzynki faktycznie kuszą grafficiarzy, ale taka też zapewne zostanie przez jakiegoś wandala pomalowana :(