Aktywne Wpisy
Chcemy z moim niebieskim paskiem kupić psa. Na tapecie są 2: corgi i samoyed. Nie wiem który lepiej się w bloku odnajdzie. Jakie są wasze doświadczenia? Który byłby lepszy? #psy #pieswbloku #zwierzaczki
Rocky_Zuma_Skye +599
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Na przykład na ostatniej lekcji było takie zadanie:
Utwórz tablicę przechowującą liczby od 1 do 100 w taki sposób, że w komórkach od 0 do 49 będą wartości od 1 do 50, a w komórkach od 50 do 99 wartości od 100 do 51. Wyświetl zawartość tablicy na ekranie.
O ile wiem, że muszę utworzyć tablicę i odpowiednie pętle, to za cholerę nie mogę wymyśleć sposobu jak stworzyć te pętle, by rozgryźć problem.
Wiem, że to częsty problem wśród żółtodziobów. Sam mam pewne problemy ze spostrzegawczością. Byłbym wdzięczny za jakieś tipy. Myślałem, żeby sobie na spokojnie w miarę możliwości przerobić jakiś kurs.
Chciałbym związać swoją przyszłość z #gamedev ale nie wiem czy się nadaję do programowania, prędzej do game designu
#naukaprogramowania #pomocy #pytanie #pytaniedoeksperta
if(i < maxtabsize / 2)
tab[i] = i;
else
tab[i] = maxtabsize - i;
Musisz trenować.
O tej "Javie w wersji script" slyszałem
@Zarazeqq: Myśle sobie ogarnąc jakiś kurs (na udemy są promocje, że część kursów jest za free, znalazłem jeden z JSa)
Komentarz usunięty przez autora
var numbers = new Array(100);
var helper = 50;
for (var i=0;i<100; i++)
{
if(i<50)
numbers[i]=i+1
else
{
numbers[i]=i+helper;
helper=helper-2;
}
}
for (var j=0;j<100;j++)
{
document.write(numbers[j],"
");
}
Ogólnie działa, więc spox
A tak to muszę się przemęczyć w techbazie i później na studiach. Chciałbym co nieco umieć, ale zaczynam wątpić czy będę dobrym programistą